Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
Foto: Dierenambulance

Dierenambulance bevrijdt zwaan uit knotwilg

  •   keer gelezen

HOORNAAR/NOORDELOOS • Medewerkers van de Dierenambulance hebben donderdagochtend 29 oktober een zwaan bevrijd die in een knotwilg vast zat.


Omdat een knotwilg doorgaans geen plek is die zwanen uitkiezen om te landen, ging de Dierenambulance direct na de melding ter plaatse. Op de locatie werd besloten om de hulp van de brandweer van Noordeloos en Hoornaar in te schakelen.

In overleg met de brandweer werden twee opties doorgesproken. Er zouden takken afgezaagd kunnen worden om zo het dier te bevrijden. Of er zou een poging gedaan kunnen worden om de zwaan tussen de wilgentenen door te tillen. Een bevrijding bovenlangs dus.

In overleg werd besloten om eerst te proberen om de zwaan bovenlangs te bevrijden. Gelukkig bleef de zwaan heel kalm en zodoende lukte het de vrijwilligers van de Dierenambulance om hem te bevrijden.

De zwaan was niet gewond, wel geschrokken en dus kon hij direct weer zijn vrijheid terug krijgen. “Al met al weer een mooie redding met een goede afloop”, concludeert de Dierenambulance.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten