Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
• De Brandwijksedijk.
• De Brandwijksedijk. (Foto: Bert Bons)

Overdracht wegen Waterschap in impasse; Molenlanden blijft tegen

  •   keer gelezen

MOLENLANDEN • De gemeente Molenlanden blijft tegen de overdracht van wegen van Waterschap Rivierenland aan zeven gemeenten in de regio.


Waterschap Rivierenland wil komen tot een collectieve overdracht van haar wegen aan Alblasserdam, Papendrecht, Sliedrecht, Hardinxveld-Giessendam, Gorinchem, Vijfheerenlanden en Molenlanden. De impact van deze overdracht voor de gemeenten is echter zeer verschillend. Vijfheerenlanden en Molenlanden, twee gemeenten met relatief veel wegen die nu nog beheerd worden door het Waterschap, zouden door deze overdracht met veel hogere kosten komen te zitten vanwege het onderhoud aan deze wegen.

Waterschap Rivierenland heeft de gemeenten verzocht om met een collectief voorstel te komen. Overleg hierover heeft in de afgelopen maanden plaatsgevonden, maar heeft niet geleid tot een goed resultaat voor alle partijen.

Indien de zeven gemeenten niet tot een collectief gedragen voorstel komen, dan zal Waterschap Rivierenland andere mogelijkheden tot overdracht van de wegentaak in overweging nemen. “In het schrijven wordt niet duidelijk wat deze andere mogelijkheden behelzen”, meldt het gemeentebestuur van Molenlanden.

Een laatste poging om tot een oplossing te komen, lijkt op dit moment in handen te zijn van een verkenner, die op verzoek van Waterschap Rivierenland bezig is om de mogelijkheden van de overdracht op een rijtje te zetten. Een eerste resultaat hiervan wordt eind oktober verwacht.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier