Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
Foto: Aangeleverd
ingezonden mededeling

Zo kies je gordijnen voor de badkamer

  •   keer gelezen

Raambekleding kopen voor de badkamer mag best wat tijd en aandacht kosten. Hiermee kleed je deze ruimte immers net zo goed aan als de woonkamer. Als er een aangename sfeer in de badkamer heerst, dan breng je er graag tijd door. 

Bij het kopen van raambekleding voor de badkamer is het belangrijk om op drie dingen te letten. Raambekleding voor badkamers moet namelijk aan enkele belangrijke eisen voldoen. Zo moeten de gordijnen privacy bieden, lange tijd meegaan en gebruikt kunnen worden om het licht in de badkamer te regelen. Dit zijn vier ideeën om de ramen in de badkamer aan te kleden:

1. Vouwgordijnen
Vouwgordijnen zijn functioneel, praktisch en daarnaast ook esthetisch. Deze gordijnen stellen je in staat om het natuurlijke licht van buiten te controleren, zachtheid toe te voegen aan de harde oppervlakken van een badkamer en geluid te absorberen. De kleur- en patroonmogelijkheden zijn eindeloos, dus kies voor een stof met vergelijkbare kleuren als de kamer. Vergeet deze belangrijkste regel niet bij de keuze van de stoffen voor een vochtige en drukke ruimte zoals de badkamer: kies een stof die bestand is tegen meeldauw en die gemakkelijk vlekkeloos kan worden gereinigd.

2. Jaloezieën
Jaloezieën van polyester of PVC zijn stijlvol en ideaal voor badkamerramen omdat ze bestand zijn tegen de hoge vochtigheidsgraad van badkamers.

3. Rolgordijnen
Rolgordijnen zijn praktisch en kunnen licht doorlaten als je voor lichte en lichtdoorlatende stoffen kiest. Het beste koop je een rolgordijn dat bestand is tegen vocht.

4. Shutters
Shutters hebben een rustieke uitstraling en als ze van kunststof zijn, zullen ze niet kromtrekken of barsten in de badkamer. Ze geven je badkamer het cachet van sfeervolle villa’s langs de Middellandse zee. Ook geven ze je badkamer een chique uitstraling en een nette en afgewerkte look.

Elke donderdag het nieuws uit Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_3
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }