• Gerrit en Marrie knippen het lintje door.
• Gerrit en Marrie knippen het lintje door. Foto: Bert Bons
met video

Luie trap in De Dompelaar helpt ouderen het bad in en uit

Algemeen 1.147 keer gelezen

GROOT-AMMERS • Zwembad De Dompelaar heeft donderdagochtend een zogenaamde luie trap in gebruik genomen.

De trap, met een hellingsgraad van precies 45 graden, is uitermate geschikt voor ouderen en mindervaliden om het water in en uit te kunnen gaan. “We hadden van meerdere ouderen gehoord dat ze niet meer konden komen zwemmen, omdat ze de trappen te steil vinden”, vertelde Marco van Leeuwen van de Vrienden van De Dompelaar tijdens de feestelijke ingebruikname van de trap.

Omgedoopt
“Die trap moet eigenlijk geen ‘luie trap’ genoemd worden, want de gebruikers van die trap zijn helemaal niet lui”, ging hij verder. Hij doopte de trap daarom per direct om tot ‘gemakkelijke trap’.

De trap is goedgekeurd door alle instanties die daarvan is mogen vinden en bekostigd door de gemeente Molenlanden, de ING-actie ‘Help Nederland Vooruit en de Vrienden van de Dompelaar.

Sportakkoord
Namens de gemeente Molenlanden was wethouder Bram Visser aanwezig bij de ingebruikname. Hij sprak zijn waardering uit voor het initiatief. “Dit sluit mooi aan bij het Sportakkoord dat we als gemeente ondertekend hebben. Het stimuleert ouderen om meer gebruik te maken van het zwembad.” Hij verwacht dat niet alleen ouderen  gebruik zullen maken van de gemakkelijke trap. “Hij is voor iedereen heel prettig om in en uit het water te gaan.”

De gemakkelijke trap is op maat gemaakt, zodat het dekkleed er 's nachts tussendoor kan schuiven. En hij is demontabel gemaakt. Hierdoor kan het onderstel van de trap weggeschoven worden en staat het niet in de weg bij de zwemwedstrijden van de KNZB.

Feestelijk moment
De ingebruikname van de trap zorgde donderdag voor een feestelijk moment in het jubileumjaar van De Dompelaar, dat min of meer in het water gevallen is vanwege corona. “We hebben besloten om alle festiviteiten een jaar uit te stellen, zodat we dan zonder beperkingen stil kunnen staan bij het vijftigjarig bestaan”, aldus Marco van Leeuwen van de Vrienden van De Dompelaar.

De openingshandeling werd verricht door twee oudere gebruikers van het zwembad: Gerrit van Andel (88) en Marrie van den Dool (83). Zij knipten een lintje door en gingen daarna via de gemakkelijke trap te water om baantjes te trekken. Bijzonder detail: Gerrit van Andel was vijftig jaar geleden betrokken bij de start van het zwembad.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Controle op foutparkeren en het dragen van gordels in Meerkerk; ook acties in Ameide en Lexmond aangekondigd 112 23 uur geleden
Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden