Afbeelding

Mantelzorgwaardering voor mantelzorgers in Vijfheerenlanden

Algemeen 325 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • Ook dit jaar kunnen mantelzorgers in Vijfheerenlanden weer de Mantelzorgwaardering aanvragen.

Tot uiterlijk 15 september kan het aanvraagformulier ingeleverd worden. 

Steunpunt Mantelzorg van SamenDoen en Mantelzorg Vianen van Welzijn Vianen voeren voor de gemeente Vijfheerenlanden de aanvraagprocedure uit.

Zorgt u langdurig en intensief voor een naaste in de gemeente Vijfheerenlanden? Dan kan ‘de Mantelzorgwaardering 2020’ aangevraagd worden. De waardering bestaat uit een geldbedrag van 140 euro en is een blijk van waardering.

“Bij de gemeente Vijfheerenlanden hebben we grote waardering voor wie zorgt voor een ander. Samen met Welzijn Vianen en SamenDoen ondersteunen we u, als mantelzorger, waar we kunnen. Maar vooral ben ik heel erg dankbaar voor uw goede zorgen en tomeloze inzet voor een ander”, aldus wethouder Marcel Verweij.

Aanvragen van de waardering
Dde waardering kan met het digitale inschrijfformulier aangevraagd worden op www.samendoen.expert/mantelzorgwaardering. Dit formulier moet uiterlijk 15 september 2020 ingediend zijn. Het bedrag wordt overgemaakt naar de bankrekening dat is ingevuld op het formulier. Rond 10 november 2020, de landelijke Dag van de Mantelzorg, staat het op de rekening.

Hulp bij het aanvragen
Hulp nodig bij het aanvragen of het invullen van het formulier? Dan kan op maandag, dinsdag en donderdag tussen 9:30 en 12:30 uur gebeld worden naar:
•        SamenDoen, 0345–637363 (voor mantelzorgers in de voormalige gemeente Leerdam of Zederik)
•        de Wijkwinkel van Welzijn Vianen,  0347-344365 (voor mantelzorgers in de voormalige gemeente Vianen)

Alle mantelzorgers ontvangen een brief over de Mantelzorgwaardering 2020. Bent u ook mantelzorger, maar nog niet als zodanig bekend bij SamenDoen of Welzijn Vianen? Ook dan mag de waardering aangevraagd worden via het formulier.

Jonge mantelzorgers
Ook jongeren tussen de 6 en 21 jaar die zorgen voor iemand in hun omgeving wil de gemeente Vijfheerenlanden graag waarderen. Jonge mantelzorgers ontvangen een VVV-bon ter waarde van 40 euro. Ben of ken je een jonge mantelzorger? Aanmelden kan online via www.samendoen.expert/mantelzorgwaardering.

Mantelzorg buiten Vijfheerenlanden
Zorgt u voor iemand woonachtig in een andere gemeente? Dan kan in die gemeente contact worden opgenomen met het Steunpunt Mantelzorg voor informatie over de waardering. Voor ondersteuning bij het zorgen voor een ander kunnen inwoners van Vijfheerenlanden terecht bij Steunpunt Mantelzorg van SamenDoen en Mantelzorg Vianen van Welzijn Vianen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden