Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Lux Mundi wandelt bijna 8300 euro bij elkaar

Algemeen 485 keer gelezen

LEXMOND • Afgelopen zaterdag tijdens de Nacht van de Vluchteling heeft het wandelteam van Lux Mundi bijna 8300 euro bij elkaar gewandeld voor stichting Vluchteling.

De wervingsactie maakte deel uit van een landelijke campagne, waarbij uiteindelijk 240.000 euro voor acute noodhulp aan vluchtelingen werd ingezameld.

Het wandelteam van Lux Mundi vertrok op zaterdagavond om 20.00 uur met meer dan 20 wandelaars vanaf het kerkgebouw aan de Zuidernes in Lexmond. Een wandeling van 40 kilometer door de prachtige omgeving rond Lexmond. Een zonsondergang aan de Zouweboezem en de zonsopgang bij de Bolgarijse brug bij Vianen. Tijdens de wandeling werden Meerkerk en Vianen aangedaan en vroeg in de ochtend om 06.15 uur arriveerde het team weer in Lexmond. Tijdens de wandeling kreeg de wandelgroep nog bezoek van acteur en presentator Waldemar Torenstra (ambassadeur van Stichting Vluchteling) die samen met een TV ploeg van Hart van Nederland het team op de kanaaldijk bij de Zwaanskuikenbrug (Hei- en Boeicop) opving voor een korte interview en een sfeerimpressie die later werd uitgezonden via een landelijke live stream.

Stichting Vluchteling organiseert jaarlijks de nacht van de Vluchteling en organiseert dan grootse wandelevenementen vanaf de grote steden in Nederland. Dit jaar kon dit evenement vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan en werd er gekozen voor een andere aanpak. Het initiatief in Lexmond paste prima in deze benadering. Het wandelteam koos voor het thema ‘wandelen voor grenzeloze vrijheid’. Met de wandeling werd niet alleen geld ingezameld voor acute noodhulp, maar ook aandacht gevraagd voor de immense en schrijnende problematiek van vluchtelingen wereldwijd. Op dit moment zijn er wereldwijd bijna 80 miljoen mensen op de vlucht.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 6 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 13 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden