Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
Foto: Aangeleverd

Lux Mundi wandelt bijna 8300 euro bij elkaar

  •   keer gelezen

LEXMOND • Afgelopen zaterdag tijdens de Nacht van de Vluchteling heeft het wandelteam van Lux Mundi bijna 8300 euro bij elkaar gewandeld voor stichting Vluchteling.


De wervingsactie maakte deel uit van een landelijke campagne, waarbij uiteindelijk 240.000 euro voor acute noodhulp aan vluchtelingen werd ingezameld.

Het wandelteam van Lux Mundi vertrok op zaterdagavond om 20.00 uur met meer dan 20 wandelaars vanaf het kerkgebouw aan de Zuidernes in Lexmond. Een wandeling van 40 kilometer door de prachtige omgeving rond Lexmond. Een zonsondergang aan de Zouweboezem en de zonsopgang bij de Bolgarijse brug bij Vianen. Tijdens de wandeling werden Meerkerk en Vianen aangedaan en vroeg in de ochtend om 06.15 uur arriveerde het team weer in Lexmond. Tijdens de wandeling kreeg de wandelgroep nog bezoek van acteur en presentator Waldemar Torenstra (ambassadeur van Stichting Vluchteling) die samen met een TV ploeg van Hart van Nederland het team op de kanaaldijk bij de Zwaanskuikenbrug (Hei- en Boeicop) opving voor een korte interview en een sfeerimpressie die later werd uitgezonden via een landelijke live stream.

Stichting Vluchteling organiseert jaarlijks de nacht van de Vluchteling en organiseert dan grootse wandelevenementen vanaf de grote steden in Nederland. Dit jaar kon dit evenement vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan en werd er gekozen voor een andere aanpak. Het initiatief in Lexmond paste prima in deze benadering. Het wandelteam koos voor het thema ‘wandelen voor grenzeloze vrijheid’. Met de wandeling werd niet alleen geld ingezameld voor acute noodhulp, maar ook aandacht gevraagd voor de immense en schrijnende problematiek van vluchtelingen wereldwijd. Op dit moment zijn er wereldwijd bijna 80 miljoen mensen op de vlucht.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten