Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
• Zwembad de Dompelaar in Groot-Ammers.
• Zwembad de Dompelaar in Groot-Ammers. (Foto: Cees van der Wal)
update

Domper bij opening zwembad De Dompelaar in Groot-Ammers; slang kapot

  •   2223 keer gelezen

GROOT-AMMERS • Zwembad de Dompelaar in Groot-Ammers opent haar deuren. Op zaterdag 30 mei was er samen met alle vrijwilligers, bestuur van de Vrienden van de Dompelaar en de medewerkers van Optisport op gepaste afstand een feestelijk openingsmoment. 

Het was eigenlijk de bedoeling om daarna op maandag 1 juni open te gaan voor zwemmers, maar een kapotte slang zorgt noodgedwongen voor uitstel. "Gisteren is er een slang losgeschoten en die heeft de machinekamer onder water gezet", laat Corrie de Kluijver van de Vrienden van de Dompelaar weten. 

Naar verwachting op dinsdagochtend 2 juni komt er een bedrijf om de storing op te lossen. "Een enorme domper op de feestvreugde van afgelopen zaterdag. Het zwembad blijft dus sowieso vandaag en morgen dicht", aldus Corrie.

De stemming was zaterdag, tijdens het officiële openingsmoment, nog heel anders. Kernwethouder Arco Bikker sprak namens de gemeente Molenlanden een dankwoord uit voor de tomeloze inzet van de vrijwilligers. “Groot compliment wat u hier voor elkaar krijgt. Dat is prijzenswaardig”, sprak Bikker. Hij sprak de wens uit dat, ondanks alle beperkingen, het seizoen toch een succes mag worden.

Wapperende jubileumvlaggen
“Het zwembad ligt erbij als nooit tevoren. Er zijn vrijwilligers die hier hun tentje of caravan wel neer hadden kunnen zetten. Zoveel uren is er gewerkt aan dit prachtige resultaat”, sprak Peter Kwakernaak namens de Vrienden van de Dompelaar. De Vrienden van de Dompelaar weten zich gesteund door een groot aantal sponsoren en donateurs.

Dit jaar bestaat het Ammerse buitenbad vijftig jaar. “Dit hadden we groots willen vieren met leuke activiteiten. Maar dat stellen we uit tot volgend jaar. De verlichtte vijftig op de gevel en de wapperende jubileumvlaggen in de toren van de glijbaan herinneren ons toch nog een beetje aan het jubileum”, sprak Kwakernaak.

Op de zonneweide van het zwembad werd zaterdag door de vrijwilligers het getal 50 gevormd. Dit leverde een mooi plaatje op, met op de achtergrond het helder blauwe water van het zwembad aan de dijk. Na afloop kregen alle genodigden een bloemetje, koffie en koek, gesponsord door de plaatselijke bloemist en bakker.

Coronamaatregelen
Wanneer het zwembad na de noodzakelijke reparatie aan de slang weer open gaat, gelden er aangepaste openingstijden en coronaregels. Voor banenzwemmen is de minimumleeftijd 13 jaar. Verder is het verplicht om een dag van te voren in te schrijven via telefoonnummer 0184-661547. Het maximaal aantal is 24 personen per blok. Het recreatief zwemmen is voor kinderen tot en met 12 jaar. Abonnementen en meerbadenkaarten kunnen tijdens openingstijden aangeschaft worden aan de kassa van het zwembad. Zwembad de Dompelaar heeft al een aantal jaren aangenaam zwemwater met altijd een minimum temperatuur van 23 graden. Dit wordt mogelijk gemaakt door zogenaamde Celsiussponsoren. Meer informatie over de geldende maatregelen en openingstijden staat op: www.optisport.nl/dompelaar.

Elke donderdag het nieuws uit Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_3
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }