Afbeelding

Schoolmeubels en schoenendozen voor Roemenië

Algemeen 610 keer gelezen

AMEIDE • Vanuit de oude basisschool De Kandelaar in Ameide wordt overtollig schoolmeubilair deze week vervoerd naar de stad Copaceni in Roemenië.

Na het sluiten van De Kandelaar was er daar veel schoolmeubilair dat niet meer gebruikt wordt. Een groot deel daarvan (kleutermeubels, bureaus, kasten, digibord-sets, bij elkaar ongeveer 60 kubieke meter) wordt deze week naar Roemenië gebracht.

De Hervormde kerk van Ameide-Tienhoven aan de Lek heeft daar een zustergemeente. In het dorp zijn enkele lagere scholen met schoolmeubels die veelal sterk verouderd zijn. Ook hebben ze vaak maar één maat schoolbanken, zodat de kleutermeubels erg welkom zullen zijn.

Vrijwilligers zijn bezig de spullen in een vrachtwagen van transportbedrijf E. van Wijk te laden. Zij hebben belangeloos een vrachtwagen beschikbaar gesteld. Daarnaast heeft De Kandelaar een gift gegeven voor de kosten van het transport.

Verder zullen er schoenendozen worden meegenomen. Niet gevuld met schoenen, maar door kinderen van de plaatselijke zondagsschool gevuld met speelgoed en knuffels voor de kinderen in Copaceni.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden