Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
Foto: Stockfoto 123RF

Opnieuw lichte stijging corona-ziekenhuisopnamen

  •   1621 keer gelezen

REGIO • Het aantal ziekenhuisopnamen van coronapatiënten uit de regio is op vrijdag 3 april licht gestegen. Dat meldt het RIVM.

Vijftien patiënten uit de gemeente Vijfheerenlanden liggen momenteel in het ziekenhuis. Gisteren waren dat er twaalf. Uit Molenlanden liggen nu dertien patiënten in het ziekenhuis. Gisteren lagen er uit die gemeente tien coronapatiënten in het ziekenhuis.

Ook Alblasserdam laat een lichte stijging zien: vandaag maakt het RIVM melding van vier coronapatiënten uit die gemeente. Gisteren werden er drie gemeld. 

In Papendrecht blijft het aantal stabiel op één patiënt.

Landelijke cijfers
Landelijk meldt het RIVM 15.723 positief geteste personen (+ 1.026). Het landelijke cijfer voor ziekenhuisopnames is 6.286 (+ 502). Het aantal gemelde overleden personen is nu 1.487 (+ 148). 

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt. Er is een vertraging tussen de dag van overlijden en de dag dat overlijden gerapporteerd wordt.

Voor meer informatie: https://www.rivm.nl/actuele-informatie-over-coronavirus

Anne Marie Hoekstra
Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt editie Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @AnneMHoekstra op twitter >
Elke donderdag het nieuws uit Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }