Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
• Wethouder Bram Visser komt met een memo over het MFC.
• Wethouder Bram Visser komt met een memo over het MFC. (Foto: Geurt Mouthaan )

Veel raadsvragen over MFC Schelluinen

  •   383 keer gelezen

MOLENLANDEN • De realisatie van een multifunctioneel centrum (MFC) in Schelluinen is nog geen uitgemaakte zaak. Raadsleden hadden er dinsdag 31 maart nog zoveel vragen over dat ze het plan op dinsdag 7 april nog eens willen bespreken.

Het college vraagt de raad om een investeringsbudget van vijf miljoen. Omdat eerder al voorbereidingsbudgetten beschikbaar zijn gesteld, is een aanvullend investeringsbudget van 4.430.000 euro nodig. Voor de herinrichting van de openbare ruimte vraagt het college daarnaast een bedrag van 391.000 euro.

Exploitatie
Corné Egas (SGP) wil geen blanco cheque afgeven en vroeg daarom: "Nergens is een besluit genomen over de manier van exploiteren en het eigenaarschap. Dat gaan we pas nu besluiten als gemeente. Wat betekent dit besluit voor toekomstig te bouwen projecten? Nemen we alvast een voorschot op de discussie over het accommodatiebeleid?"

Extra geld
Een aantal raadsleden vindt het een tegenvaller dat extra geld nodig is voor de openbare ruimte. Het CDA vroeg van de wethouder de toezegging dat hij er 'zeer streng op zal toezien dat we geen overschrijding van het budget krijgen'. Visser beloofde met een memo te komen, 'zodat er geen misverstand over de antwoorden kan zijn'.

Prijsvraag
Bert Snoek (VVD) stelde voor een prijsvraag uit te schrijven voor een toepasselijke naam. Even later kon hij melden: "Ik krijg net een appje van het dorpsberaad dat ze de prijsvraag oppakken."

Anne Marie Hoekstra
Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt editie Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @AnneMHoekstra op twitter >
Elke donderdag het nieuws uit Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }