Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
ingezonden mededeling

Waarom is het vergelijken van energie toch zo belangrijk?

  •   151 keer gelezen

Als u elk jaar ervoor kiest om over te stappen van energieleverancier dan kunt u op deze manier relatief veel geld besparen. Dit komt omdat u steeds weer profiteert van welkomstkortingen. Waarom is energie vergelijken zo belangrijk? Nou, om dus ervoor te zorgen dat u bespaart op uw energierekening. Dit kan onder meer doordat u dergelijke exclusieve kortingen krijgt. Toch is dit niet de enige reden.

Het vergelijken van energie heeft namelijk nog een ander voordeel. U ziet natuurlijk ook direct alle leveringstarieven van alle aanbieders van energie. Zo'n overzicht is logischerwijs heel handig. Bij de tarieven is het goed om te weten dat er twee typen zijn: vast en variabel. Bij een vast leveringstarief zullen de prijzen gedurende het contract hetzelfde blijven, ze kunnen dus niet hoger of lager worden. Bij een variabel leveringstarief kunnen de prijzen juist ieder half jaar veranderen.

Natuurlijk kunt u ook op andere manieren besparen op uw energierekening. Wat is gunstig voor uw energiekosten? Best veel! Zo kunt u ervoor kiezen om korter te douchen. Dit zal een positief effect hebben op de kosten aangezien gas erg duur is. Als u nog meer wilt besparen dan kunt u de douche tevens wat kouder zetten. Ook kunt u ervoor kiezen om de thermostaat wat lager te zetten. Dit kan overdag, maar natuurlijk ook 's nachts. Gedurende de nacht is het namelijk aan te raden om de thermostaat op circa 15 graden te zetten. Als uw woning vloerverwarming heeft dan is het beter om de thermostaat op 17 of 18 graden te zetten voordat u op bed gaat.

Als u energie gaat vergelijken dan zult u aan het einde van de rit een keuze moeten maken tussen het verlengen van uw huidige contract en het overstappen naar een andere aanbieder. Uw energiecontract verlengen? Doe dat alleen als het contract nog altijd het voordeligst is volgens het overzicht van de vergelijker. Als uit de resultaten van het vergelijken blijkt dat overstappen een betere optie is qua de kosten dan kunt u natuurlijk beter hiervoor kiezen. Dat is niet meer dan logisch.

Elke donderdag het nieuws uit Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }