Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard

Kinderen leren veilig oversteken bij de Brede school in Ameide

  •   266 keer gelezen

AMEIDE • Op maandag 20 januari om 13.30 uur leren de 300 leerlingen van de Brede school in Ameide hoe ze veilig kunnen oversteken bij het kruispunt met de Prinses Marijkeweg. Wethouder Huib Zevenhuizen verricht deze middag de opening van de nieuwe looproutes.

De gemeente Vijfheerenlanden heeft verschillende zorgen over de verkeersveiligheid ontvangen van bewoners en het schoolbestuur. Aanleiding voor de gemeente om actie te ondernemen. Met deskundigen en het schoolbestuur zijn maatregelen afgesproken en doorgevoerd.

Maandag 20 januari en dinsdag 21 januari gaan de leerlingen met twee verkeersleerkrachten School op Seef de nieuwe maatregelen op het kruispunt met de Prinses Marijkeweg bij de school bespreken en uitproberen. De maatregelen zijn onder andere voetstapjes op de stoep om leerlingen aan te geven waar zij moeten oversteken en de bushalte is verplaatst.

Samenwerken in de regio
De gemeente Vijfheerenlanden werkt samen met haar regionale partners op het gebied van verkeersveiligheid: opgave 3 uit de Regionaal Maatschappelijke Agenda (RMA). Hierbij wordt gewerkt volgens het motto: 'Alblasserwaard-Vijfheerenlanden maak een punt van nul verkeersslachtoffers'. Voor meer informatie: www.maakeenpuntvannul.nl.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }