Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
• Scheidend burgemeester Jan Pieter Lokker in het oude gedeelte van stadhuis Vianen.
• Scheidend burgemeester Jan Pieter Lokker in het oude gedeelte van stadhuis Vianen. (Foto: Dick Aanen)

Lokker beëdigd tot waarnemend burgemeester Hoeksche Waard

  •   164 keer gelezen

REGIO • Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, heeft Jan Pieter Lokker beëdigd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Hoeksche Waard. Hij is per 18 december benoemd.

Aan Govert Veldhuijzen is per 18 december op eigen verzoek eervol ontslag verleend als waarnemend burgemeester van de gemeente Hoeksche Waard. Hij volgde Peter van der Velden op in april die wegens gezondheidsredenen zijn functie moest neerleggen. Veldhuijzen zou aanblijven tot het aantreden van een nieuwe kroonbenoemde burgemeester op 31 maart 2020. Hij is echter genoodzaakt eerder te stoppen vanwege de ernstige gezondheidssituatie van zijn echtgenote.

Na een gesprek met de fractievoorzitters over het gewenste profiel van de nieuwe waarnemer heeft de commissaris Jan Pieter Lokker voorgesteld als waarnemend burgemeester van Hoeksche Waard. Vervolgens hebben de fractievoorzitters met hem gesproken. De fractievoorzitters herkennen zich in de voordracht van de commissaris van de Koning om Lokker als waarnemend burgemeester te benoemen tot aan de installatie van de nieuwe kroonbenoemde burgemeester.

Jan Pieter Lokker was tot november waarnemend burgemeester van de gemeente Vijfheerenlanden.
 

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke donderdag het nieuws uit Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_3
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }