Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Symposium NAH-Vraagwijzer in januari 2020

Algemeen 246 keer gelezen

LEXMOND • NAH-Vraagwijzer organiseert donderdag 23 januari 2020 in samenwerking met SamenDoen een symposium in Lexmond met als thema: 'De zoektocht: nazorg op het gebied van welzijn in de chronische fase'. Tijdens het symposium zal de Stichting NAH-Vraagwijzer gepresenteerd worden.

Mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) komen na de revalidatieperiode vaak alleen te staan. Voor henzelf en hun naasten is het moeilijk zicht te krijgen op de juiste hulp en mogelijke nazorg in de thuissituatie. De NAH-Vraagwijzer helpt hierbij.

Tijdens het symposium zal de Stichting NAH-Vraagwijzer gepresenteerd worden. Een volgende stap in professionalisering om de NAH-getroffenen en zijn naasten nog beter van dienst te kunnen zijn. Het symposium is, naast voor NAH-getroffenen zelf, ook bedoeld voor mantelzorgers en professionals.

Dagelijks leven
NAH-Vraagwijzer geeft voorlichting, advies en ondersteuning bij NAH in het dagelijks leven. Na het oplopen van hersenletsel verandert het leven van de getroffene drastisch. In de levenslijn is een breuk ontstaan en na afronding van de revalidatie kan gesproken worden van een rouwproces. NAH krijg je niet alleen, ook de omgeving heeft te maken met de gevolgen. Vaak is de inzet van mantelzorgers en professionele hulp onontbeerlijk.

Het doel van het symposium is informatie te verzamelen waar de behoeftes liggen van de verschillende betrokkenen. Hiervoor staan drie workshops op het programma. De NAH-getroffenen gaan zich buigen over het thema rouwverwerking, de Mantelzorgers over 'Mantelzorgen is wat ik doe, niet wie ik ben' en de professionals over de bejegening van de NAH-getroffenen.

Belang van aandacht
Coördinator Lies Bonsang benadrukt het belang van aandacht voor NAH-getroffenen: "Het centrale thema is 'de zoektocht'. Om de juiste hulp te kunnen krijgen in de thuissituatie, op het gebied van nazorg en welzijn en hoe verder na de revalidatiefase."

Wat haar betreft zegt een tekst  van een mantelzorger naar aanleiding van haar ervaring voldoende: "Als je niet weet waar je om kunt vragen, stel je niet de juiste vragen. Soms is er van alles mogelijk, maar als je dat niet weet, kun je er niet om vragen. Als je er niet om vraagt, krijg je het niet."

Het symposium vindt donderdag 23 januari plaats in Huis het Bosch in Lexmond. Inloop vanaf 16.00 uur met een kopje koffie. Het programma start 16.30 uur en duurt tot 21.00 uur. Tussendoor is er een pauze met een broodje.

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar info@nahvraagwijzer.nl.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden