• Leo, Arjan en Peter de Jong bij het doorknippen van het lint.
• Leo, Arjan en Peter de Jong bij het doorknippen van het lint. (Foto: Peter Verbeek)

Drie generaties knippen DA Drogisterij in Ameide open

  •   1188 keer gelezen

AMEIDE • In het bijzijn van tientallen genodigden is woensdagavond de nieuwe DA Drogisterij en Parfumerie Ameide aan de Prinsengracht geopend.

In een hoekpand van het winkelcentrum was voorheen de bibliotheek gevestigd. Toen bekend werd dat die zou worden verplaatst naar de Brede School viel dat min of meer samen met de wens van Aly en Nico de Wit om te stoppen met hun DA Drogisterij aan de J.W. van Puttestraat.

Het echtpaar heeft Arjan de Jong gevraagd om de drogisterij te behouden voor het dorp en zegde toe hem te helpen bij de opstart. Ook het personeel ging mee naar de nieuwe winkel. De Jong, de zesde generatie van een familiebedrijf, had daar wel oren naar. Hij was in staat het pand te kopen van de gemeente, en na een grondige verbouwing is dat ingericht in de DA-huisstijl.

Samen met opa Leo en vader Peter, beiden in het bezit van de drogisterij-papieren, knipte Arjan de Jong het lint door, waarna iedereen een kijkje kon nemen in de prachtige winkel. Op donderdag 21 november, de eerste openingsdag, was het, mede door de mooie aanbiedingen, een drukte van belang in de zaak die een welkome aanvulling is voor het ondernemersbestand van het winkelcentrum.

fotobijschrift: Leo, Arjan en Peter de Jong bij het doorknippen van het lint.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }