Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
• Vijfheerenlanden steunt de acties van de Molukse inwoners.
• Vijfheerenlanden steunt de acties van de Molukse inwoners. (Foto: ©123RF.COM)

VHL steunt hulpactie Molukken

  •   49 keer gelezen

MEERKERK • De raad van Vijfheerenlanden is woensdag akkoord gegaan met een motie van VHL Lokaal en CDA waarin het college wordt gevraagd de hulpacties aan de Molukken te ondersteunen na de recente aardbevingen.

Teus Meijdam (VHL Lokaal) wees erop dat de Molukken op 26 september zwaar werden getroffen door een aardbeving. Daarna volgden vele naschokken.

Slachtoffers
Er vielen tientallen slachtoffers, mensen raakten gewond en meer dan 170.000 inwoners werden geëvacueerd en zijn nog altijd dakloos.

De hulpverlening wordt bemoeilijkt doordat mensen vanwege de naschokken niet naar hun dorpen terugkeren, bovendien zijn veel huizen onbewoonbaar. "De infrastructuur is zwaar beschadigd en er is een tekort aan water, voedsel en medicijnen", zei Meijdam.

Banden
Vanuit de Molukse gemeenschap in Vijfheerenlanden – met name Leerdam – worden acties gehouden voor hulp en wederopbouw.

Vanwege de nauwe (familie)banden die de inwoners hebben met de getroffen dorpen vroegen CDA en VHL Lokaal het college het geld dat wordt ingezameld te verdubbelen met een maximale bijdrage van de gemeente van 5.000 euro.

In overleg met de Molukse gemeenschap wordt gekeken welke projecten het best kunnen worden gesteund. Alle fracties steunden de motie.

André Bijl

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke donderdag het nieuws uit Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_3
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }