Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
Foto:

Samen verkeer veiliger maken met 'Te gast in Nieuw-Lekkerland'

  •   138 keer gelezen

MOLENLANDEN/NIEUW-LEKKERLAND • Op woensdag 27 november van 08.00 tot 09.30 uur vindt de verkeerscampagne 'Te gast in Nieuw-Lekkerland' plaats.

Wethouder Johan Quik start de actie bij basisschool De Schakel. Samen zetten de basisschool, bewoners, politie, maatschappelijke organisaties en de gemeente zich in voor een veiliger dorp. Dit doen zij door deze ochtend gezamenlijk weggebruikers op een positieve manier bewust te maken van het gewenste rijgedrag. De vorige verkeersactie vond plaats op 5 september.

Onveilig gevoel
Bewoners voelen zich regelmatig onveilig in het verkeer. De gemeente wil samen met de school, bewoners, organisaties en de 'gasten' dat gevoel verbeteren. Er wordt door inwoners en kinderen een flyer uitgedeeld aan automobilisten. Op de flyer staan onder andere quotes en ervaringen van inwoners die deze ochtend ook actief zijn bij 'Te gast in Nieuw-Lekkerland'.

Samenwerken
De gemeente Molenlanden werkt samen met haar regionale partners op het gebied van verkeersveiligheid: opgave 3 uit de Regionaal Maatschappelijke Agenda (RMA). Hierbij wordt gewerkt volgens het motto: 'Alblasserwaard-Vijfheerenlanden maak een punt van nul verkeersslachtoffers'. Voor meer informatie: www.maakeenpuntvannul.nl.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke donderdag het nieuws uit Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_3
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }