Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
Foto: Marco Spelten

Gratis cursus over gezond leven, eten en bewegen

  •   285 keer gelezen

MOLENLANDEN • Inwoners van gemeente Molenlanden kunnen vanaf 27 november gratis deelnemen aan de cursus 'Gezond eten, bewegen en leven'.

Gedurende acht weken werken deelnemers samen met een ervaren diëtist en beweegcoach aan hun specifieke doel(en). En zetten zij de stap naar een gezonde leefstijl. De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten op woensdagochtenden van 9.00 tot 12.00 uur in de Dorpskamer/ Bieb van Arkel aan de Harpstraat 13 in Arkel.

Steuntje in de rug
Het programma 'Gezond eten, bewegen en leven' is een initiatief van de gemeente Molenlanden in samenwerking met Bewegen Werkt en de GGD Zuid-Holland Zuid.

'We worden steeds ouder, maar niet per definitie gezonder', zegt Amira Shawky, coach bij Bewegen Werkt. 'Het zetten van de stap naar een gezonde leefstijl is niet altijd gemakkelijk. Denk aan stoppen met roken of meer bewegen. Iedereen die dit graag wil, maar een steuntje in de rug nodig heeft is welkom.'

Compleet programma
Deelnemers worden begeleid door een ervaren beweegcoach en diëtist. Amira: 'Door deze combinatie ontstaat een mooi en compleet programma, waarbij zowel aandacht is voor een gezonde leefstijl als voeding. Belangrijk is dat mensen weer plezier krijgen in bewegen. De diëtist helpt ze daarnaast meer zicht te krijgen op hun eetgewoonten. Van daaruit kunnen mensen werken aan hun specifieke doel, zoals afvallen of het bouwen aan zelfvertrouwen.'

De cursus 'Gezond eten, leven en bewegen' bestaat uit acht bijeenkomsten, op de woensdagochtend van 09.00 tot 12.00 uur in de Dorpskamer/ Bieb van Arkel aan de Harpstraat 13 in Arkel. De eerste vier bijeenkomsten vinden plaats van 27 november tot en met 18 december 2019. In januari 2020 vindt het tweede deel van de cursus plaats: van 8 tot en met 29 januari. Aanmelden kan Amira Shawky: amira.shawky@bewegenwerkt.nl of 06-15948002.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }