Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
• Het team van Vakgarage Van 't Hoog
• Het team van Vakgarage Van 't Hoog (Foto: Geurt Mouthaan)
ingezonden mededeling

Gratis wintercheck bij Vakgarage Van 't Hoog

  •   892 keer gelezen

GROOT-AMMERS • Veilig de winter in, ook in de wintermaanden; een goede voorbereiding is daarvoor dé basis. Bij Vakgarage Van 't Hoog in Groot-Ammers zetten ze daarom op zaterdag 9 november van 8.00 tot 16.00 uur de deuren wijd open voor een gratis wintercheck. Automobilisten kunnen hun vierwieler dan kosteloos én vrijblijvend laten controleren op belangrijke onderdelen als de remmen, de verlichting en de accu.

De wintermaanden vragen altijd meer van een auto. De kans op ongelukken of 's ochtends niet van je plaats kunnen komen is een stuk groter. Des te meer reden om de vakmensen van Vakgarage Van 't Hoog tijdens de wintercheck je auto na te laten kijken. "We kijken daarbij naar negen onderdelen", vertellen eigenaar Huib van 't Hoog en Gjalt de Haan, chef werkplaats. "Neem de accu: als die op een koude dag het niet doet, dan is-ie nu ook al niet in orde. Daarnaast checken we zaken als de ruitenwissers, de ruitenwisservloeistof, de verlichting, de remmen en de ophanging. Daaronder vallen onder meer de schokdempers. Om die te controleren hebben we als één van de weinigen in de regio een speciale schokdemperbank."

Je hoeft voor de gratis wintercheck geen klant te zijn bij Vakgarage Van 't Hoog. De check is geheel vrijblijvend. "Als we zaken tegenkomen die gerepareerd moeten worden, dan geven we daarover advies. Soms gaat het om mankementen die zo snel mogelijk aanpakt moeten worden, maar we kijken ook naar de langere termijn. Het kan verstandig zijn om in de aanloop naar de winter sommige werkzaamheden uit te voeren. De beslissing laten we altijd aan de klant over!"

Techniek
Nu hebben ze bij het autobedrijf op het industrieterrein in Groot-Ammers meer dan voldoende kennis in huis om advies op maat te geven. Van de zes monteurs zijn er vijf eerste monteur en gecertificeerd om APK-keuringen uit te voeren. Drie van hen zijn ook nog eens gecertificeerd op het gebied van diagnose techniek. "Daarmee kun je ook complexere storingen in de electronica verhelpen", knikt Gjalt. "En met de toename van de elektrische en hybride auto's is dat zeker een meerwaarde. We kunnen hier praktisch alle auto's nakijken en onderhouden."

Tijdens de wintercheck staan er broodjes worst en, vanaf 10.00 uur, erwtensoep klaar. Uiteraard zijn er ook meer dan voldoende occassions om te bekijken én iedereen die zijn auto laat checken gaat niet met lege handen naar huis. Huib van 't Hoog: "We delen handschoenen waarmee je je smartphone en tablet kunt bedienen en key protectors uit; een handig hulpmiddel om te voorkomen dat dieven van buitenaf de gegevens van je sleutel hacken en daarmee je auto kunnen stelen."

Wasstraat
Last but not least: het is meteen ook een goede gelegenheid de professionele wasstraat van Vakgarage Van 't Hoog uit te proberen. Deze is het afgelopen jaar vernieuwd. "Uit reacties horen we dat het één van de beste uit de regio is. Groot voordeel is onder meer dat voor het wasprogramma de auto onder hoge druk wordt schoongespoten. Het zorgt er, naast de speciale borstels, voor dat de lak op geen enkele manier beschadigd of mat wordt."

Nieuwe 3D-uitlijnapparatuur
Continu blijven investeren om bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen in de snel veranderende autobranche; voor Vakgarage Van 't Hoog is dat vanzelfsprekend. Een goed voorbeeld is de nieuwe 3D-uitlijnapparatuur. Met behulp van de nieuwste digitale technieken kunnen auto's snel en eenvoudig en zeer nauwkeurig worden uitgelijnd.

Gjalt de Haan: "Deze apparatuur is voor honderd procent feilloos. Met goed uitgelijnde banden zorg je ervoor dat ze gelijkmatig slijten en daardoor veel langer meegaan. En ook bespaart het brandstof."

Geurt Mouthaan
Redacteur/fotograaf van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl. Tevens betrokken bij Het Kontakt Media (Special Products).
Volg @GeurtMouthaan op twitter >
Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }