Afbeelding
Foto: 123RF

Gemeente waardeert mantelzorgers met gezellige activiteiten

Algemeen 520 keer gelezen

MOLENLANDEN • Om haar waardering te laten blijken, zet de gemeente Molenlanden de mantelzorgers graag in het zonnetje. Daarom organiseert de gemeente, samen met verschillende (zorg)organisaties van 9 tot en met 15 november de Week van de Mantelzorg.

Het is de eerste keer dat de gemeente een week lang verschillende activiteiten aanbiedt, op verschillende tijdstippen en locaties. Molenlanden hoopt hiermee de mantelzorgers een ruime keus te kunnen bieden, voor ieder wat wils en op een tijdstip en locatie die het best bij hen past. Mantelzorgers, jong en oud, kunnen hier gratis aan deelnemen. De week start met een lunch in De Spil. Hierbij is wethouder Lizanne Lanser aanwezig.

Wethouder Lizanne Lanser: "Mantelzorgen doe je vaak zonder dat je er over nadenkt. Het komt op je pad en je doet het uit betrokkenheid. Maar dat het zo'n wissel trekt op je leven, dat besef je pas later. En daar staat de omgeving vaak ook niet bij stil. Daarom deze week voor deze mensen!"

Inschrijvingen
Alle in Molenlanden geregistreerde mantelzorgers (530 personen) hebben de flyer thuis ontvangen. De Week van de Mantelzorg is ook via andere media onder de aandacht gebracht. We hebben 135 aanmeldingen ontvangen. Vooral de lunch in De Spil, de creatieve workshops (bloemschikken en hout brandmerken), maar ook Achter de schermen bij de McDonalds Meerkerk/Hardinxveld-Giessendam en het boksen in Arkel zijn als activiteit in trek.

Vier activiteiten (beweegbingo, Mc Donalds Alblasserdam, lezing Molenaar, workshop Positieve gezondheid) gaan helaas niet door vanwege te weinig aanmeldingen. Aan de mensen die zich hiervoor hebben ingeschreven, wordt een alternatief aangeboden.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk gisteren
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden