Afbeelding

Sportieve impuls voor Hoornaar

Algemeen 686 keer gelezen

HOORNAAR • Vrijdag 1 november wordt Hoornaar officieel twee mooie voorzieningen rijker. De sporttoestellen langs het Oranjepad worden officieel in gebruik genomen en het nieuwe fiets- en wandelpad, vanaf de Lutjeswaardsemiddenweg naar het Oranjepad, wordt geopend.

Al in 2013 is de Dorpsraad Bruisend Hoornaar begonnen met de voorbereidingen om een veilig 'ommetje' te realiseren nabij de kern van Hoornaar. Het pad, waar alleen gewandeld en gefietst mag worden, is ruim 500 meter lang en loopt dwars door de weilanden en langs knotwilgen en wijnstokken.

Wethouder Bram Visser zal vrijdagmiddag om 14:00 uur de naam van het pad onthullen en het daarmee vrijgeven voor gebruik.  Dit zal plaatsvinden waar het nieuwe pad aansluit op het Oranjepad.

Op initiatief van de Dorpsraad, ondersteund door GIGA Molenlanden en het gezondheidscentrum PhysioFit, zijn er langs het Oranjepad verschillende sporttoestellen geplaatst. Deze zijn niet alleen geschikt voor de jeugd. Een aantal daarvan zijn ook speciaal geschikt voor senioren.

De officiële ingebruikname zal zijn direct na de onthulling van het nieuwe fiets-/wandelpad door de kinderen van de basisscholen van Hoornaar. Na het startschot, dat wethouder Bram Visser zal geven, gaan de kinderen en ouderen aan de slag met verschillende activiteiten bij het Oranjepad en de Zes Molens. Na afloop staat er wat te drinken klaar en is er voor iedereen een mooie verrassing.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden