Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Molenlanden deelt duizenden euro's uit in kader plattelandsontwikkeling

Algemeen 1.169 keer gelezen

MOLENLANDEN • Onder meer de Historische Vereniging Binnenwaard en natuur- en landschapsvereniging Den Hâneker ontvangen van de gemeente Molenlanden subsidies van honderden tot duizenden euro's. 

Het gaat daarbij om subsidies uit het fonds plattelandsontwikkeling. De Historische Vereniging Binnenwaard krijgt een bedrag van 2.000 euro voor de realisatie van een stoephok bij het museum Het Voorhuis in Bleskensgraaf.

Naar Den Hâneker gaat 7.500 euro voor de tentoonstelling 'Denkend aan Holland'. Mission Belle Stichting B-17G Memorial in Nieuw-Lekkerland ontvangt 650 euro voor de optimalisatie van de inrichting rond het gedenkteken aan de Lekdijk.

Waardkenner
Het Historisch Collectief Molenlanden kan rekenen op 7.500 euro voor de cursus 'Waardkenner: Waard om te weten'. De Regionale Gemalenstichting Alblasserwaard en Vijfheerenlanden krijgt tenslotte 800.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 6 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 6 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 12 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden