Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard

Cursus streekhistorie van de Alblasserwaard

  •   keer gelezen

hardinxveld-giessendam • In januari 2020 start er een bijzondere cursus 'Waard om te weten' over de historie van de Alblasserwaard. Deze wordt georganiseerd door het Historisch Collectief Molenlanden en vindt plaats op een aantal buitengewone locaties. De inschrijving start op 1 november via de website www.hcmolenlanden.nl.

Tijdens de cursus nemen de speciaal voor deze cursus benaderde docenten deelnemers mee naar een aantal belangrijke onderwerpen, zoals de archeologie, natuurhistorie, ontginning en water, politiek, de sociale economie, godsdienst, oorlogen en mobiliteit.

De cursus start op 11 januari 2020 en duurt dan in totaal acht zaterdagochtenden, waarbij met de voorjaarsvakantie rekening is gehouden. De cursustijden zijn telkens van 10.00 tot 12.00 uur, met een kwartier ontvangst vooraf en een koffie- en theepauze. De plaatsen waar de cursussen worden gegeven sluiten aan bij het onderwerp. Op de laatste cursusdag is er een examen en worden de deelnamecertificaten uitgereikt. Deelnemers die de cursus met goed gevolg hebben afgelegd kunnen zich Waardkenner noemen.

Initiatiefnemer van deze unieke cursus is het Historisch Collectief Molenlanden, dat hierbij samenwerkt met de Molenstichting SIMAV, Stichting Boerderij & Erf Alblasserwaard-Krimpenerwaard-Vijfheerenlanden, Natuur- en Vogelwacht Alblasserwaard en de Archeologische Werkgemeenschap Lek en Merwede. 

Voor acht lessen en het examen betaalt een deelnemer 125 euro, inclusief het cursusmateriaal. Het aantal deelnemers is gebonden aan een maximum. Bij overtekening is er een reservelijst en het is de bedoeling dat in het najaar van 2020 er weer een zelfde cursus wordt gegeven. Zie voor verdere informatie de website www.hcmolenlanden.nl.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke donderdag het nieuws uit Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_3
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }