Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
Foto: aangeleverd

VVD VHL stelt vragen over statushouders

  •   223 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • De VVD in de gemeente Vijfheerenlanden is benieuwd naar de huisvesting van statushouders in Hotel Tulip Inn in Meerkerk. De fractie heeft over dit onderwerp schriftelijke vragen gesteld aan B&W.

De VVD wijst op recente publicaties in deze krant, waarin stond vermeld dat Tulip Inn arbeidsmigranten, de gemeente spreekt over kennismigranten: 'hoger opgeleide mensen', gaat huisvesten. Het AD meldde in diezelfde periode dat de gemeente statushouders met een versneld traject wil klaarstomen voor de arbeidsmarkt.

De VVD stelt vast dat dit gelet op de huidige krapte op de arbeidsmarkt en het toenemend tekort aan gekwalificeerde vakmensen een mooie aanvulling zou kunnen betekenen voor de regionale arbeidsmarkt, maar heeft wel een aantal vragen over dit initiatief.

Zo wil de fractie weten of er sprake is van een 'normaal' verblijf in een hotel of van huisvesting in de vorm van (tijdelijke) bewoning, om hoeveel statushouders en om welke periode het gaat. Ook wil de VVD nadere informatie over het versnelde traject waarmee de 'kennismigranten' worden klaargestoomd voor de arbeidsmarkt en is men benieuwd naar de rol van bedrijven en ondernemers bij dit initiatief.

Tenslotte vraagt de fractie naar de kosten van deze 'operatie', waar dat geld vandaan komt en of de gemeenteraad nog betrokken wordt bij de plannen.

door André Bijl

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke donderdag het nieuws uit Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }