Afbeelding
Foto: 123rf.com

Regentonnen voor iedereen in Giessenburg

Algemeen 2.601 keer gelezen

GIESSENBURG • De werkgroepen Duurzaam en Bloemrijk van Dorpsoverleg Giessenburg starten in september een promotieactie voor de aanschaf en het gebruik van regentonnen.

Van 7 september tot en met 1 oktober kunnen inwoners van Giessenburg met een flinke korting een regenton aanschaffen bij de Welkoop.

Tijdens de 'Dag van het platteland' op 7 september start bij de Welkoop in Giessenburg de inschrijfactie voor een regenton. Hier staan dan de verschillende regentonnen uitgestald en kan besteld worden. De regentonnen zijn er in verschillende prijscategorieën en maten, allemaal tegen een sterk gereduceerd tarief.

Inwoners kunnen hun interesse in een van de vier typen regentonnen en aansluitmaterialen aangeven. Hierbij geldt 'wie het eerst komt, wie het eerst maalt'. Er geldt een maximum van één regenton per adres in Giessenburg. Tijdens de gehele actieperiode kunnen regentonnen worden besteld en opgehaald bij de Welkoop.

Regenton op de foto
Het gebruik van regenwater is niet alleen financieel aantrekkelijk maar ook duurzaam. Het regenwater kan gebruikt worden om planten water te geven, de auto te wassen, de ramen te zemen of de straat schoon te maken. Dit is beter voor het milieu en de portemonnee, want het scheelt leidingwater. Dit past helemaal bij de ideeën van de werkgroepen Duurzaam en Bloemrijk Giessenburg om Giessenburg samen met de Giessenburgers steeds duurzamer te maken. Als tegenprestatie vragen de werkgroepen een foto te mailen of sturen van de aangesloten regenton.

Duurzame samenwerking
Deze actie wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen de werkgroepen Duurzaam en Bloemrijk Giessenburg van het Dorpsoverleg, de Welkoop Giessenburg, gemeente Molenlanden en het Waterschap Rivierenland. De regenton actie loopt tot dinsdag 1 oktober 2019. Bij de Welkoop kunnen Giessenburgers terecht voor informatie over, bestellen en ophalen van de regentonnen. Ook op www.duurzaamgiessenburg.nl is deze informatie te vinden.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden