Afbeelding

Nieuwpoort op de Sint Bernardusfeesten in België

Algemeen 734 keer gelezen

NIEUWPOORT • Op uitnodiging van de jumelagecommissie van Nieuwpoort aan de IJzer zijn dit weekend afgevaardigden van het samengevoegde Stichting Jumelagecommissie en Stichting Vestingstad Nieuwpoort afgereisd naar de zuiderburen.

In Nieuwpoort aan de IJzer vindt jaarlijks in augustus de traditionele Sint Bernardusfeesten plaats. Het is een driedaags volksfeest met straattheater, muziekoptredens, vuurwerk en de traditionele wandeling en zegening van de Sint Bernardushonden, dit jaar alweer voor de 50e keer. Een ander onderdeel van deze feesten is een braderie in de badplaats.

De afgevaardigden van Nieuwpoort a/d Lek hebben deelgenomen aan de braderie en hebben twee dagen de streek en streekproducten gepromoot.  Ondanks het warme weer waren de bezoekers toch vooral geïnteresseerd in fietsroutes in onze mooie omgeving. En kochten zij onder andere honing uit Nieuwpoort en producten van Landwinkel Pek.

De jumelage commissie is betrokken bij diverse uitwisselingen tussen Nieuwpoort a/d IJzer en Nieuwpoort. Dit was de eerste keer dat Nieuwpoort aanwezig was bij de Sint Bernardusfeesten.

In september zullen kunstwerken van kunstenaarsgroep Kreaktief te zien zijn in Nieuwpoort België. Het college van B&W van Molenlanden is officieel uitgenodigd voor de opening van deze tentoonstelling, op 2 september in de Stadshalle van Nieuwpoort aan de IJzer.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23
Afbeelding
Actie met tompoucen van Symphonia uit Hoogblokland Nieuws 17 apr, 20:34
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:07

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden