Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
Foto: Beatrixziekenhuis

Beatrixziekenhuis opent vernieuwde afdeling chirurgie

  •   1876 keer gelezen

GORINCHEM • Het Beatrixziekenhuis in Gorinchem heeft op donderdag 15 augustus een nieuwe verpleegafdeling geopend.

De vernieuwde afdeling chirurgie biedt plaats aan 28 patiënten.

De openingshandeling werd gedaan door Anja Blonk, directeur Beatrixziekenhuis bij Rivas Zorggroep, die haar trots uitsprak. Ze was trots op de medewerkers die zich hebben ingezet om de verbouwing op tijd af te ronden met zo min mogelijk overlast voor patiënten en bezoekers en trots op het eindresultaat.

Herstelproces
De afdeling biedt patiënten een prettige, rustige omgeving die voldoet aan alle eisen van nu. Belangrijk, want uit onderzoek blijkt namelijk dat ruimte, licht en kleur invloed hebben op hoe een patiënt zich voelt en op het herstelproces. De nieuwe verpleegafdeling chirurgie straalt dankzij de ruimtelijke opzet en lichte kleuren rust en eenheid uit.

Alle kamers bieden comfort en veel bewegingsruimte en zijn voorzien van moderne faciliteiten zoals een iPad aan ieder bed. Deze biedt de patiënt de mogelijkheid zijn of haar eigen medisch dossier te bekijken via het online cliëntenportaal MijnRivas en biedt toegang tot onder meer internet, games en tv.

Beweging centraal
Op allerlei manieren staat beweging centraal op de vernieuwde afdeling. Yolande Favier, afdelingshoofd van de verpleegafdeling Chirurgie vertelt hierover: "Op het behang staan foto's die inspireren om te bewegen. Er zijn sportapparaten zoals een hometrainer, oefentrap en gewichten en op de gang wordt het behang voorzien van een meetlat waarop een patiënt kan zien welke afstand hij of zij heeft gelopen. Uit onderzoek weten we dat veel op bed liggen tijdens een ziekenhuisopname zorgt voor onder meer spierafname en een verminderde conditie. Daarom stimuleren wij onze patiënten om zo veel mogelijk tijd buiten het ziekenhuisbed door te brengen."

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }