Foto: Aviko

Graafdijk Oost in Molenaarsgraaf schuift aan bij buurttafel

  •   1215 keer gelezen

MOLENAARSGRAAF • Een kleurrijke foodtruck, langgerekte houten tafels, een live muzikant en heerlijke, vers bereide gerechten: bewoners van de Graafdijk Oost in Molenaarsgraaf werden vrijdagavond 9 augustus getrakteerd op een wel heel bijzonder etentje. Bewoners Henk en Rosa wonnen een Aviko Buurttafel en zetten hun buurtbewoners in het zonnetje met een heerlijke avond vol gezelligheid.

De Buurttafel is een initiatief van Aviko, dat met de Buurttafelcampagne mensen samen wil brengen door de liefde voor eten met elkaar te delen. Op www.avikobuurttafel.nl staat meer informatie. De Graafdijk Oost viel in de prijzen en dus reed de Aviko Foodtruck daar 9 augustus de dijk op. Bewoners Henk en Rosa leek het een goed idee om een georganiseerde avond samen door te brengen. Vijftig buurtbewoners namen plaats aan de kleurrijk gedekte tafels voor een avond vol plezier en goede gesprekken; dit alles onder het genot van de lekkerste gerechten die ter plekke door de koks werden bereid.

Dat de behoefte aan een intensiever buurtcontact bestaat, blijkt wel uit eerder buurtonderzoek dat Aviko liet uitvoeren onder 1200 respondenten. Hoewel Nederlanders dik tevreden zijn over hun buren, geeft ruim een kwart aan meer buurtcontact te willen hebben. Nog maar de helft van Nederland heeft contact met de buurt dat verder gaat dan de directe buren. 67% van de ondervraagden geeft aan dat samen eten zorgt voor een beter onderling contact en daarmee voor een veiligere buurt.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }