Brandweer: nog geen aanwijzingen voor oorzaak brand winkel Bas van Zessen

112 4.254 keer gelezen

BRANDWIJK • Er is nog geen enkele aanwijzing wat de oorzaak van de brand bij kledingwinkel Bas van Zessen in Brandwijk zou kunnen zijn. 

"Het onderzoek daarnaar moet nog van start gaan", stelt Jolanda Muntz, woordvoerster van Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid. "Zaterdagmiddag gaan enkele medewerkers ter plaatse om te kijken wat daarvoor nodig is. Daarbij wordt onder meer ook gekeken of er nog roetdeeltjes in de omgeving opgeruimd dienen te worden."

De eerste melding van de brand kwam om 21.55 uur binnen bij de brandweer. Van begin af aan was al duidelijk dat het niet om een klein incident ging. "Binnen drie minuten werd opgeschaald naar grote brand en heel kort daarna naar zeer grote brand." 

Groot water transport
Brandweerkorpsen uit heel de regio werden ingeschakeld, waaronder de hoogwerker uit Gorinchem en het groot water transport uit Dordrecht. "Zij zorgden voor water, omdat de slootjes in de omgeving niet voldoende capaciteit hadden."

Uiteindelijk werden brandweerlieden van de posten Brandwijk-Molenaarsgraaf, Groot-Ammers, Giessenburg, Bleskensgraaf, Nieuw-Lekkerland, Hoornaar-Noordeloos, Goudriaan-Ottoland, en Langerak-Nieuwpoort vanuit Molenlanden ingezet, naast eenheden uit Alblasserdam, Sliedrecht,  Zwijndrecht, Gorinchem, Papendrecht en Dordrecht. 

Al snel bleek dat de winkel van Bas van Zessen niet meer te redden was. "Het pand stond van binnen al helemaal in vuur en vlam. We hebben ingezet op het voorkomen van het overslaan van de brand op de woningen die erom heen staan. Dat is gelukt. De huizen zijn niet beschadigd door het vuur; wel is er veel water in onder meer de tuinen terechtgekomen."
 


Vrijgegeven
De bewoners van de woningen werden opgevangen in het kerkelijk verenigingsgebouw langs de Brandwijksedijk. "Ze hebben op eigen initiatief elders geslapen. Hun woningen zijn inmiddels weer vrijgegeven."

Rond 5.00 uur gingen de laatste brandweerlieden weer terug naar de kazerne.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden