Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
• Jantine Dijkstra en Joop van Montfoort overhandigden Cees Taal (midden) de vlaggen.
• Jantine Dijkstra en Joop van Montfoort overhandigden Cees Taal (midden) de vlaggen.

VHL verder met LHTBI-emancipatie

  •   620 keer gelezen

MEERKERK • De raad van Vijfheerenlanden heeft donderdag een motie van D66, GroenLinks, VVD, CDA en PvdA aangenomen, waarin het college wordt opgeroepen concrete aandachtspunten en doelstellingen op te stellen voor de LHBTI-emancipatie in VHL.

Deze partijen ondertekenden in november 2018 het Regenboog Stembusakkoord van COC midden-Nederland en zetten zich in om deze periode maatregelen op het gebied van de emancipatie van onder meer lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders uit te voeren.

Inclusief beleid
Daarbij gaat het om thema's als inclusief beleid voeren, veiligheid bevorderen, jongeren en kwetsbare groepen ondersteunen en de zichtbaarheid van deze groepen bevorderen. Het college wordt gevraagd de raad volgend jaar een startnotitie voor te leggen over deze thema's.

"Vijf partijen hebben destijds het COC-akkoord ondertekend en de raad heeft de motie over de regenboogvlag aangenomen. We zien graag dat B&W hier mee aan de slag gaan", zei PvdA-leider Joop van Montfoort.

Vlag
Samen met D66-raadslid Jantine Dijkstra bood hij wethouder Cees Taal twee regenboogvlaggen aan die op Coming Outdag van de voormalige gemeentehuizen in Vijfheerenlanden kunnen wapperen. Taal liet weten de motie graag uit te voeren.

SGP, CU en Lokaal Alert konden zich wel vinden in een aantal 'overwegingen' van de motie, maar stemden toch tegen.

André Bijl
Freelance-redacteur Het Kontakt Leerdam, Alblasserwaard en Vianen.
Volg @andrebijl op twitter >
Elke donderdag het nieuws uit Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_3
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }