Afbeelding
ingezonden mededeling

Puppycursussen volgen in Alblasserwaard

Algemeen 1.239 keer gelezen

Een puppy cursus is leuk en vooral leerzaam. Je klein hondje kan heerlijk buiten rennen en spelen, en hij leert er van alles.

Het is echter ook zo dat er dingen mis kunnen gaan. En alhoewel je er niet meteen bij stilstaat, is het wel belangrijk dat je over deze dingen nadenkt. Want mocht er iets gebeuren dan is het wel zo handig dat alles goed geregeld is. Verzekeringen zijn er om je te beschermen tegen deze ongewenste situaties en zullen een geruststellende werking hebben op je lichaam en geest. Je hoeft je geen zorgen meer te maken en je kunt je 100 procent richten op het allerbelangrijkste: lol hebben met je pup.

Om te zorgen dat jij niet voor verrassingen komt te staan, volgen hier twee tips die je kunnen helpen.

Wees alert tijdens de cursus
Houd je puppy in de gaten, vooral tijdens de eerste dag. Je hondje wil waarschijnlijk alleen maar spelen, maar er zit natuurlijk vooral een leerzaam doel achter de puppycursus. Zorg er daarom voor dat je alert en fit bent, zodat je allerlei onaangename situaties kan voorkomen. Je zult zien dat dit rust geeft. Je hondje zal dit ook merken en zal eerder geneigd zijn naar jou, en de leermeester, te luisteren.

Puppycursussen in Alblasserwaard
Een goede huisdierenverzekering is essentieel voordat je aan een ruig avontuur begint. Huisdieren zijn niet altijd voorspelbaar in hun gedrag en kunnen daarom voor onaangename verrassingen zorgen. Er bestaan speciale verzekeringen die de schade dekken wanneer dit nodig is. Bij een puppycursus kan het soms een circus worden van vrije bewegingen en onverwachte sprongen, omdat de puppy's nog van alles moeten leren. Zorg dus voor een goede huisdierenverzekering, zodat eventuele schade gedekt is. Dit is erg handig in een nieuwe omgeving voor je jonge vriend.

Als laatste
Zorg vooral dat je een leuke dag hebt. Laat je hondje zien dat je trots op hem bent. En neem wat snacks mee om hem te belonen. Zo weet je zeker dat ook de volgende keren soepel zullen verlopen.
 

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 6 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 12 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden