Afbeelding

Tien leerlingen van OBS De Boomgaard uit Streefkerk gecertificeerd

Algemeen 1.124 keer gelezen

STREEFKERK • Tien leerlingen van OBS De Boomgaard uit Streefkerk zijn afgelopen maandag officieel gecertificeerd. Na het volgen van een vijftal workshops beeldhouwen  in de naschoolse opvang, wat georganiseerd wordt door Molenwaard Actief.

Beeldhouwer Piet Versteeg is enthousiast over zijn leerlingen. De leerlingen hebben hun eigen verwachtingen overtroffen en hebben prachtige kunstwerken gevormd uit de ruwe soapstone.

Door de ruwe steen te bewerken met beitels, vijlen, schuurpapier en wax zijn de kunstwerken tot stand gekomen.  Piet Versteeg meldt dat hij nu vier jaar actief op de scholen in de Molenwaard zijn workshops draait en prachtige resultaten behaald. "Het is leuk om te zien dat de leerlingen na de officiële schooltijd staan te dringen om te beginnen", vertelt Piet. "Dit geeft aan dat wij de juiste snaar weten te raken bij de leerlingen."

 Zijn doel is om de leerlingen bewust te laten worden dat zij ook met hun handen iets moois kunnen creëren en hierdoor ook ontdekken dat de techniek best leuk kan zijn als vervolg opleiding na de basisschool.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden