Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
Foto: nl.123rf.com

Gemeente draagt kosten extra aanpassingen De Overstap

  •   347 keer gelezen

BRANDWIJK • De gemeente Molenlanden draait op voor de extra kosten die gemaakt moeten worden om een deel van verenigingsgebouw De Overstap geschikt te maken voor het gebruik door Graafstrooms Fanfare. Dat schrijft het gemeentebestuur aan de fractie van Progressief Molenlanden, die hierover vragen heeft gesteld.

De gemeente had onderzoek laten doen naar de akoestische maatregelen die nodig zijn wanneer de fanfare gebruik zou gaan maken van het voormalige schoolgebouw in Brandwijk. Maar toen de eerste noten klonken, bleek er een vervelende nagalm te zijn. De gemeente heeft toen direct extra onderzoek laten doen, waaruit bleek dat extra maatregelen nodig zijn om de akoestiek te verbeteren.

Deze maatregelen worden momenteel, in overleg met de fanfare, uitgevoerd. De gemeente betaalt deze kosten. Ze vallen binnen het budget van de verbouwing, die inmiddels uitgevoerd is. Afhankelijk van de leverancier zullen de werkzaamheden binnen enkele weken worden afgerond en kan Graafstrooms Fanfare de ruimte gebruiken.

Behalve Graafstrooms Fanfare maken ook het koor O&U en de muziekschool van Peter Vogel gebruik van De Overstap. Zij hebben geen klachten over de akoestiek van het gebouw.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke donderdag het nieuws uit Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_3
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }