Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
• Bert Snoek (links) overhandigt de profielschets aan Commissaris van de Koning Jaap Smit.
• Bert Snoek (links) overhandigt de profielschets aan Commissaris van de Koning Jaap Smit.

Molenlanden overhandigt profielschets nieuwe burgemeester

  •   538 keer gelezen

MOLENLANDEN • De profielschets voor de kroonbenoemde (vaste) burgemeester van Molenlanden is op woensdag 12 juni aangeboden aan commissaris van de Koning Jaap Smit.

Dit gebeurde tijdens een speciale raadsvergadering. In de profielschets, met als titel 'burgemeester als boegbeeld van een kleurrijke gemeente', is de inbreng van inwoners, ondernemers, organisaties en raadsleden meegenomen.

Bert Snoek, voorzitter van de vertrouwenscommissie die de zoektocht naar een nieuwe burgemeester begeleidt, vertelde: "We zijn de afgelopen periode op zoek gegaan naar een beeld van de gewenste eigenschappen waaraan onze nieuwe burgemeester moet voldoen. Zo konden Molenlanders via een enquête en tijdens een gespreksavond aangeven welke eigenschappen zij van belang vinden. Daarnaast zijn er ook gesprekken gevoerd met raadsleden en vertegenwoordigers van diverse organisaties."

Eigenschappen
"Uit de enquête bleek onder andere dat inwoners graag een burgervader of -moeder zien die belangstellend is en midden in de samenleving staat. Verder hebben we behoefte aan een burgemeester die gezaghebbend is en beslissingen durft te nemen. Hij of zij is het belangrijkste boegbeeld van de gemeente. Wij zoeken daarom een burgemeester die partners weet te vinden en nieuwe samenwerkingskansen weet te verzilveren." De volledige profielschets is te vinden op: www.molenlanden.nl/profielschets.

Sollicitatieprocedure
Nu de profielschets is overhandigd, zal de commissaris van de Koning de sollicitatieprocedure in gang zetten. De vacature staat open van 17 juni tot 8 juli. De nieuwe burgemeester wordt naar verwachting in januari 2020 beëdigd.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke donderdag het nieuws uit Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }