• De auto zoals de hulpdiensten die destijds aantroffen langs de Zijlkade.
• De auto zoals de hulpdiensten die destijds aantroffen langs de Zijlkade. Foto: 112 Molenlanden
update

Andries Boogert wil redders bejaarde oom bedanken

Algemeen 1.782 keer gelezen

NIEUWLAND • Andries Boogert wil de redders bedanken die op dinsdag 30 april dit jaar zijn bejaarde oom uit Nieuwland uit het water gehaald hebben. Dankzij de krant is dit gelukt. 

Het ongeval vond plaats langs de Zijlkade in Nieuwland. Bij het eenzijdige ongeval raakte de auto te water, waarna omstanders hem hebben bevrijd en hem aan de kant gebracht hebben. Naar verluid zou het gaan om een man en een jonge vrouw die te water zijn gegaan om de man te helpen.

"Dat is allemaal goed afgelopen en ik wil hen daar heel graag voor bedanken. Alleen, ik weet nog steeds niet wie het zijn en de politie heeft daar ook geen informatie over", aldus Andries Boogert.

Zijn oom is enkele weken later overleden (niet als gevolg van het ongeval). Desondanks wilde Andries de redders graag bedanken. Andries plaatste vrijdag 31 mei een oproep op de website en de Facebookpagina van Het Kontakt. "Dan kan ik ze er eindelijk voor bedanken", redeneerde Andries. 

Enkele uren na het plaatsen van het artikel op de website van Het Kontakt meldde de jonge vrouw zich bij Andries. Even later belde iemand die wist te vertellen wie de man was die betrokken was bij de hulpverlening aan de overleden oom. Die zou op vakantie zijn. De tweede redder van zijn overleden oom kon hij dus niet gelijk spreken.

De zaak leek opgelost voor Andries, maar kreeg een wending nadat hij de jonge vrouw gesproken had. Andries: "Zij vertelde dat er naast haar niet één maar twee mannen betrokken waren bij de actie voor mijn overleden oom. Ik moet zeggen dat ik zoiets al eerder had gehoord, maar ja, bij zoiets hoor je de gekste dingen: ik had ook al gehoord dat er met grote stelligheid verteld was dat m'n oom er helemaal alleen uitgekomen was! Ik blijf dus op zoek naar de derde persoon."

Deze derde persoon is inmiddels ook opgespoord. De nog onbekende man had namelijk de telefoon van de vrouw even gebruikt, omdat hij de zijne vergeten was. Andries kreeg van haar het nummer. "Ik heb hem gesproken en hij komt zometeen langs", besluit Andries op maandag 3 juni.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
CDA schrikt van ruim 119.000 euro schadevergoeding na wijziging bestemmingsplan in Langerak Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
A15 door gekantelde vrachtwagen afgesloten tussen Gorinchem en Sliedrecht: er ligt veel puin op de weg 112 18 uur geleden
Afbeelding
Probeer tennisdagen bij Tennisvereniging Giessenburg Nieuws 20 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden