Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
ingezonden mededeling

Vindbaarheid van uw bedrijf in Alblasserwaard verbeteren

  •   101 keer gelezen

Zoekmachine marketing kan je verdelen in een aantal categorieën. Zoekmachine marketing wordt in eerste instantie (eigenlijk veruit de belangrijkste factor) om goed vindbaar te zijn in de verschillende zoekmachines.

De allergrootste gigant van de zoekmachines is nog altijd Google. Maar vergeet bijvoorbeeld Bing en Yahoo niet als zoekmachine. Er zijn nog steeds veel mensen die juist geen gebruik (willen) maken van Google, maar voor een andere variant kiezen. Het algoritme werkt eigenlijk op dezelfde manier, alleen ranken de verschillende zoekmachines niet op dezelfde manier.

Eigenlijk kunnen we zoekmachine marketing verdelen in twee categorieën. Namelijk SEA (Search Engine Marketing) en SEO (Search Engine Optimalization). Het laatste (SEO) is eigenlijk de gratis manier van zoekmachine marketing waarbij de focus ligt op aanpassingen van de pagina's, teksten en de website.
Bij SEA worden er eigenlijk advertenties ingekocht bij de betreffende zoekmachine. Tegen betaling kunnen bedrijven hun producten of diensten aanbieden en tegen elkaar opbieden voor de beste positie in de zoekmachine.

Bij SEA zullen de resultaten aanzienlijk sneller zichtbaar zijn, althans de resultaten van meer bezoekers of leads. Het kan een zeer kostbare manier zijn van nieuwe klanten zoeken, het is daarom aan te raden om een specialist in de armen te nemen voor deze manier van zoekmachine marketing. Het is belangrijk om van te voren een doel te stellen voor jezelf met deze manier van adverteren. Het mooie van het inzetten van deze manier is dat er enorm vele data beschikbaar komt, er al heel veel data bekend is en je in feite alle resultaten heel goed kunt analyseren. De grootste aanbieder in Nederland voor dit systeem is wederom Google (Adwords), maar ook de advertenties van zoekmachine Bing (Bing Ads) zijn een manier om te adverteren in de zoekmachine. Het voordeel van Bing is dat over het algemeen de kosten wat lager zijn, maar omdat Google veruit de grootste zoekmachine is wereldwijd zullen er ook minder bezoekers naar je website komen.

Als je SEO gaat inzetten (eigenlijk moet je dit altijd doen, los van het eventueel inzetten van betaalde advertenties), moet je rekening houden met een langere looptijd voor het zien van resultaten. Vanzelfsprekend wilt iedereen graag gratis op de eerste pagina van Google staan, daarom kan dit een lastige en/of tijdrovende klus zijn om dit effectief in te zetten. Er zijn een hoop online marketing bureaus die je hiermee kunnen helpen, maar er zijn ook heel veel manieren die iedere website eigenaar zelf kan inzetten.

Het inzetten van SEO kan echt een kwestie van maanden zijn voordat je daar goed resultaten van gaat terug zien. Wees dus simpelweg niet ongeduldig, maar houd het grote doel voor ogen: gratis vindbaar zijn in de zoekmachine. Bedenk van te voren goed op welke woorden en/of termen je gevonden wilt worden en ga je website hier zoveel mogelijk op inrichten. Het is goed om dan geen algemene woorden te gebruiken. Hoe specifieker je onderwerp, hoe eerder je resultaten zult zien.

Er is over beide onderwerpen enorm veel informatie te vinden op het internet, dus lees je goed in. Je kan echt een hoop zelf doen, maar ook als je hulp in handen neemt is het belangrijk dat je de materie goed kent.
 

Elke donderdag het nieuws uit Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }