Afbeelding
Foto: Geurt Mouthaan

College Molenlanden: 'Trots op samenlevingprogramma'

Algemeen 625 keer gelezen

MOLENLANDEN • Het Molenlandse college heeft dinsdagmiddag het samenlevingsprogramma gepresenteerd. "We zijn er trots op", verwoordde waarnemend burgemeester Dirk van der Borg het heersende gevoel.

Het samenlevingsprogramma wordt de leidraad voor de komende drie jaar. "We hebben veel input opgehaald. Bij de usual suspects, bij de de jeugd, maar zeker ook bij mensen die je gewoonlijk minder ziet en spreekt. Dat was ons uitgangspunt en dat is gelukt", zegt wethouder Bram Visser. De gemeenteraad praat dinsdag 21 mei meningsvormend over het samenlevingsprogramma. In juli wordt er een besluit over genomen, gekoppeld aan een financiële paragraaf (kadernota).

Dorpskaarten en thema's
Er zijn achttien dorps- en stadskaarten gemaakt. Hierop staan de activiteiten die met prioriteit zouden moeten worden opgepakt. Daarnaast zijn er zes strategische thema's: Wonen en leven in Molenlanden; Verkeer en vervoer in Molenlanden; Samenleven in Molenlanden; Werken en recreëren in Molenlanden; Beter omgaan met ons gebied; Dichtbij Molenlanden. Wonen & Leven en Verkeer & Vervoer worden er, op basis van alles reacties, bovenuit getild.

Woningbouw
De woningbouwbehoefte zal per kern bekeken worden, benadrukt wethouder Arco Bikker. "Waar nodig zal de gemeente zelf de regie nemen." Molenlanden staat open voor andersoortige woningen, zoals tiny houses. Bikker: 'Maar hierover zullen eerst heldere afspraken moeten worden gemaakt."

Veelkleurigheid
Het kerngericht werken blijft één van de speerpunten. Wethouder Visser: "We willen de veelkleurigheid niet wegpoetsen; laat de dorpen vooral zichzelf maar op de kaart zetten."

In Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl van volgende week zal inhoudelijk een nadere toelichting op het samenlevingsprogramma worden gegeven.

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden