Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
Foto:

Europadebat in bij café Van Zanten in Leerdam

  •   44 keer gelezen

LEERDAM • Stichting Groenste Hart organiseert samen met D66 en PvdA Vijfheerenlanden op dinsdag 21 mei een debatavond in café Van Zanten, over wat de Europese verkiezingen van donderdag 23 mei te maken hebben met de leefomgeving in Vijfheerenlanden.

Stemmen voor Europa lijkt misschien te gaan over iets ver weg. Maar volgens stichting Groenste Hart - organisator van het debat - bepalen de politieke keuzes van 23 mei voor een deel hoe de omgeving er straks gaat uitzien. Alle politieke partijen zijn uitgenodigd om aan het debat deel te nemen. Zowel D66 als de PvdA zijn bezig kandidaten die hoog op de Europese verkiezingslijst staan te vragen naar Leerdam te komen. Bij D66 is het gelukt. Bastiaan Winkel, nummer 10 op de Europese lijst voor D66 heeft toegezegd te zullen komen. Of het de PvdA gelukt is om ook een Europese kandidaat naar Leerdam te laten komen, is op dit moment nog niet duidelijk. De leiding van de avond is in handen van Ben Boon, voorheen raadslid voor de PvdA in Leerdam. Aanvang is 19:30 uur.

Stichting Groenste Hart is een burgerinitiatief dat is opgericht in 2016 en dat het groene karakter en de biodiversiteit van de Vijfheerenlanden wil bevorderen. De stichting werkt tegelijk ook aan verduurzaming van de economie, waarbij innovatie centraal staat. Ambassadeur is Marjan Minnisma, directeur van Urgenda. De Vijfheerenlanden maakt per definitie deel uit van het groene hart. De ambitie van Stichting Groenste Hart is om er het groenste hart van te maken: een voorbeeld voor de rest van Nederland op het gebied van duurzaamheid en innovatie.

Deze week organiseert Stichting Groenste Hart nog twee andere bijeenkomsten, beide op donderdag 23 mei. In de middag presenteert de stichting samen met de ondernemersnetwerkorganisatie BlauwZaam bij Green4Solutions in Gorinchem een middag over nieuwe vormen van energie. Spreker is hier onder meer Sietse de Haan, voorzitter van de Vereniging van Zonnekrachtcentrales. Aanvang is 15:30 uur. In de avond is Groenste Hart present bij het VHL Plein met alle politieke partijen uit Vijfheerenlanden, waar het bermbeleid en de biodiversiteit te sprake komt. Locatie: natuurcentrum De Schaapskooi in Schoonrewoerd. Aanvang 19:30 uur.

jkok,jkok
Elke donderdag het nieuws uit Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }