Afbeelding
Foto: Mieneke Lever

Sponsortocht vanuit Lexmond voor Stichting Vluchteling

Algemeen 314 keer gelezen

LEXMOND • Vanuit de protestantse gemeente Lux Mundi Lexmond en Hei-en Boeicop is een aantal gemeenteleden in beweging gekomen om aandacht te vragen voor vluchtelingen.

In de nacht van 15 op 16 juni, de Nacht van de Vluchteling, maken zij een wandeltocht van 40 kilometer van Utrecht naar Amersfoort. Ze zamelen daarmee geld in voor Stichting Vluchteling.

Wereldwijd zijn ruim 68 miljoen mensen op de vlucht, meer dan vier keer de gehele bevolking van Nederland. Van die groepen vluchtelingen is meer dan de helft minderjarig.

In de nacht van de Vluchteling, die dit jaar voor de tiende maal wordt georganiseerd, hopen de deelnemers vanuit Lux Mundi zoveel mogelijk geld op te halen voor noodhulp en structurele ondersteuning.

Afgelopen zondag werd in Lux Mundi gecollecteerd voor het werk van Stichting Vluchteling. Jongeren binnen de gemeente hadden daarnaast allerlei lekkernijen gebakken, waarbij de opbrengst van de verkoop volledig ten goede komt aan het goede doel.

Voor meer informatie: www.nachtvandevluchteling.nl/team/lux-mundi-lexmond. Via die pagina kan het wandelteam en daarmee ook het werk van Stichting Vluchteling worden gesponsord. Het is ook nog mogelijk om je via deze pagina in te schrijven als deelnemer.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden