Daan Hartog doet het ook in 'eigen huis'

Sport 783 keer gelezen

ARKEL • Op het 'eigen' Arno Wallaard Jeugdtoernooi in Arkel bevestigde Daan Hartog nog maar eens zijn goede vorm door in categorie 5 de zege voor zich op te eisen.

Namens RC Jan van Arckel waren er tweede plaatsen voor Isis Versluis en Christiaan van Rees. Het wielertoernooi werd onder haast herfstachtige omstandigheden verreden. Uitslagen regiorenners:

Categorie 2: 2. Isis Versluis (Meerkerk), 12. Ruben v.d. Wal (Gorinchem).

Categorie 4: 19. Luna Kers (Beesd), 21. Stan Holthuis (Sleeuwijk).

Categorie 5: 1. Daan Hartog (Giessenburg), 9. Mees Bassa (Goudriaan), 16. Tim Verwolf (Langerak).

Categorie 6: 10. Merel Hartog (Giessenburg),. 14 Sem van Wijngaarden (Hardinxveld), 16. Joris Peursum (Hardinxveld), 18. Joey Baars (Leerdam).

Categorie 7: 2. Christiaan van Rees (Groot-Ammers), 6. Jost v.d. Streek (Ottoland), 19. Thijs Wemmers (Bleskensgraaf), 20. Ruben Bassa (Noordeloos).

Koningingsdag 2019, het Arno Wallaard Jeugdtoernooi op eigen parcours in Arkel. Bij herfstachtig weer, werd er toch een mooie wedstrijddag van gemaakt. In categorie 2 reden voor JvA Ruben en Isis. Ruben kwam net uit de vakantiemodus en streed solo tegen de harde wind, 12e. Isis had met een aantal medestrijders het gas er goed op. Wegrijden lukte helaas niet. In de sprint werd ze 2e. In categorie 4 Luna en Stan. Het was afzien met de harde wind, maar beiden wisten zich te handhaven. Luna 19e en Stan 21e. In categorie 5 Mees, Tim en Daan. Er werd ondanks de wind stevig gekoerst. Tim die schoolkamp nog in de benen had moest de kopgroep laten gaan hij werd 16e. Daan wist het hoogste treetje ook op eigen terrein te bemachtigen, 1e. Mees werd 9e. In categorie 6 Merel, Joris, Sem en Joey. Ondanks dat alle renners een fantastische koers reden, wist alleen Merel in de kopgroep te blijven. Merel 10e, Sem 14e, Joris 16e en Joey 18e. In categorie 7 brak de groep al snel. In de kopgroep Jost en Christiaan. Jost 6e, Christiaan 2e. In de achtervolging reden Thijs en Ruben een fantastische wedstrijd. Helaas kwam Ruben in een van de laatste ronden ten val en ook Thijs ging mee naar de grond. Het kostte de jongens een goede notering en Ruben ook zijn vel. Beiden zijn wel gefinishd. Klasse. Thijs 19e, Ruben 20e.

Een bericht gedeeld door Jan v Arckel jeugdwielrenners? (@janvanarckeljeugdrenners) op