Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
• Frans Versteeg.
• Frans Versteeg. (Foto: Peter Verbeek)

Frans Versteeg beste zelfstandig supermarktondernemer van Zuid-Holland

  •   1663 keer gelezen

MEERKERK • Frans Versteeg van Plus Versteeg in Meerkerk is uitgeroepen tot beste zelfstandig supermarktondernemer van Zuid-Holland.

Samen met de winnaars van de andere provincies strijdt Frans Versteeg verder om de ZO²Z Award 2019-2020, ofwel de prijs voor de beste zelfstandig supermarktondernemer van Nederland. De titel provinciewinnaar bevestigt het onderscheidend ondernemerschap van Frans Versteeg en laat zien dat hij een voorbeeld is voor andere supermarktondernemers. 

De ZO²Z Award is de tweejaarlijkse competitie waarin bepaald wordt welke zelfstandig supermarktondernemer zich de beste van Nederland mag noemen. De competitie is een initiatief van het Vakcentrum, de brancheorganisatie voor zelfstandig detaillisten in food, non-food en fast moving consumer goods en franchisenemers. Tijdens de wedstrijd staat het element ondernemerschap centraal. Met de competitie wil het Vakcentrum de meerwaarde van de zelfstandige ondernemer voor de lokale gemeenschap en de Nederlandse economie onderstrepen. Provinciewinnaar Frans Versteeg heeft laten zien onderscheidend en lokaal betrokken te ondernemen.

Spannende eerste ronde
Tijdens de eerste ronde zijn alle deelnemers beoordeeld op de vijf elementen ondernemerschap, werkgeverschap, klantenbenadering, assortiment en innovatie. Dit jaar is er extra aandacht voor de ontwikkeling van het medewerkersteam en innovatie. De beoordeling ligt in handen van Panteia, een onafhankelijk onderzoeksbureau.

Beoordeeld werden onder meer het inspelen op trends, het personeelsbeleid, de toepassing van innovaties, het opnemen van lokale of biologische producten in het assortiment en de lokaal en maatschappelijk betrokken activiteiten zoals sponsoring. Ook onderzoeken naar tevredenheid van klanten en medewerkers speelden deze ronde een grote rol. Op basis van een analyse van deze verschillende onderdelen zijn de provinciewinnaars bepaald. Frans Versteeg eindigde met de hoogste score in de provincie Zuid-Holland.

Onderscheidend ondernemer
Frans Versteeg mag zich de komende twee jaar de beste zelfstandig supermarktondernemer van Zuid-Holland noemen. Frans Versteeg geeft aan trots te zijn op deze titel: "Het is een erkenning voor mijn inzet voor mijn klanten en personeel, maar ook voor de activiteiten die het verschil maken voor de lokale gemeenschap". Klanten en medewerkers beoordelen de supermarkt bovengemiddeld goed.

Alle provinciewinnaars worden in de volgende fase van de competitie bezocht door het onderzoeksbureau. Aan de hand van de resultaten van deze bezoeken worden begin mei de drie finalisten van de competitie om de ZO²Z Award bekendgemaakt. Een top-jury bezoekt deze drie finalisten om te bepalen wie uiteindelijk op de Dag van het Vakcentrum de ZO2Z Award krijgt uitgereikt. Wellicht wordt Frans Versteeg dan benoemd tot 'Beste zelfstandig supermarktondernemer van Nederland 2019-2020'.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }