[ingezonden mededeling] Feestjes en workshops in Brandmerkerij
Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
• Anja Maasland van de Brandmerkerij.
• Anja Maasland van de Brandmerkerij. (Foto: Geurt Mouthaan)
ingezonden mededeling

Feestjes en workshops in Brandmerkerij

  •   keer gelezen

NOORDELOOS • Anja Maasland uit Noordeloos is graag creatief bezig. Maar dan wel het liefst samen met anderen. Ze verbouwde haar schuur en verzorgt daar nu kinderfeestjes en workshops.


"Ik heb heel mijn leven getekend en geknutseld", vertelt ze. "Op de Buurtschool in het dorp beschilderde ik ramen met voorstellingen uit kinderboeken. Ook gaf ik enkele jaren lessen handvaardigheid op de school van mijn kinderen. Als het uurtje handarbeid begon, liet ik mijn werk als bedrijfsadministrateur even in de steek en fietste naar school."

Buurmeisje
Nu haar kinderen groot zijn, mist Anja zowel het creatief bezig zijn als het contact met kinderen. "Ik dacht: ik ga creatieve workshops en kinderfeestjes geven." Samen met haar man toverde ze de schuur om in een gezellige ruimte en doopte die: de Brandmerkerij. "Het begon met het organiseren van een feestje voor mijn buurmeisje. Daarover zette ik iets op Facebook. Daarna stroomden de aanmeldingen binnen."

Deelnemers kunnen kiezen uit een aantal technieken: het brandmerken van bijvoorbeeld hout of leer, keramiek versieren met kleurige stippen of leren armbanden maken. Over de kinderfeestjes vertelt ze: "Met jongens maak ik houten ridderschilden, die ze mogen schilderen en versieren met figuurtjes van hout. Meisjes kunnen een spiegeltje versieren met foamklei. Vlinderhuisjes maken kan ook." Anja maakt ook spullen op bestelling. "Ik heb een lasermachine gekocht om mee te graveren en branden. Mensen kunnen bijvoorbeeld snijplanken bestellen met een gepersonaliseerde boodschap."

Aan een workshop kunnen maximaal tien mensen deelnemen. "Als het mooi weer is veel meer, dan zitten we onder het afdak."

Op locatie
De Brandmerkerij is bereikbaar via het contactformulier op de website: debrandmerkerij.nl, of via Facebook en Whatsapp. Meer informatie over prijzen, tijden en mogelijkheden is te vinden op de site. De Brandmerkerij is gevestigd op Botersloot 19. "Maar ik doe ook workshops op locatie."

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke donderdag het nieuws uit Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier