Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
Foto: Geurt Mouthaan

FNV: Opdrachtgevers kunnen werknemers het failliete Taxi Wegman helpen

  •   1208 keer gelezen

AMEIDE • De FNV heeft de opdrachtgevers van de failliete Wegman Groep (Taxi Wegman) uit Ameide, dat vorige week failliet werd verklaard, opgeroepen zich hard te maken voor de ruim 300 werknemers en eisen te stellen aan de nieuwe vervoerder.

Minke Jansma van FNV: "Als contractpartij hebben opdrachtgevers de sleutel in handen om de toekomst van de werknemers zekerder te maken. Ik kan mij niet voorstellen dat gemeenten de burgers zomaar in de kou laten staan. Ze hebben nu de kans om de race naar beneden in het vervoer in hun gemeenten te stoppen. Ik verwacht dat zij dit ook gaan doen."

Wegman reed onder andere voor de Groene Hart Hopper (gemeenten in Midden-Holland), gemeente Utrecht en gemeente Krimpen aan de IJssel. Daarnaast reed Wegman veel in onderaanneming voor onder andere Munckhof en Connexxion Taxi Services. Ook deze vervoerders hebben een brief ontvangen.

De ruim 300 werknemers zitten buiten hun schuld om in grote onzekerheid of zij hun werk behouden en zo ja, onder welke voorwaarden. Jansma: "Na een faillissement zien wij vaak dat de arbeidsvoorwaarden verslechteren, dus lagere lonen en arbeidsovereenkomsten voor minder uren. Wij verwachten van de opdrachtgevers dat zij zich hard maken voor de continuïteit en de kwaliteit van het vervoer en dus achter de werknemers gaan staan."

De curator was volgens de FNV niet bereid om garanties te geven op behoud van werk en arbeidsvoorwaarden. Desondanks hoopt de vakbond op behoud van werk voor de werknemers.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke donderdag het nieuws uit Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }