Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
Foto: nl.123rf.com

Afsluiting N214 onder viaduct A27 richting Meerkerk

  •   keer gelezen

MEERKERK • In verband met werkzaamheden aan het kruispunt van de N214 met de A27 wordt de N214 onder het viaduct van de A27 afgesloten van vrijdag 22 maart 21.00 uur tot en met zaterdag 23 maart 21.00 uur in de richting van Meerkerk/Arkel.

Automobilisten vanuit Noordeloos en vanaf de A27 uit de richting Utrecht die via de N214 naar Meerkerk en Arkel willen rijden, worden omgeleid en moeten rekening houden met extra reistijd.

De omleidingsroute voor het verkeer wordt aangegeven met gele omleidingsborden langs de weg. De route loopt over de A27 via knooppunt Gorinchem. Verkeer vanuit de andere richtingen wordt door verkeersregelaars langs het werk geleid, dit kan op drukke momenten enige vertraging veroorzaken.

De werkzaamheden hebben géén gevolgen voor fietsers en voetgangers, zij kunnen langs het werk. Voor landbouwverkeer vanuit Noordeloos richting Meerkerk (N214) wordt een omleidingsroute ingesteld via de Parallelweg, door Meerkerk.

Tijdens de werkzaamheden komen de bushalte onder het viaduct en aan de Zijlkade tijdelijk vervallen, dat betekent dat lijn 80 en 81 daar tijdelijk niet stoppen. De snelBuzzlijnen 387 en 388 rijden hun normale route en kunnen bij de vaste haltes stoppen. Qbuzz informeert reizigers over de tijdelijk vervallen haltes. Meer informatie staat op www.qbuzz.nl/dmg.

Drempels
Tijdens de werkzaamheden worden onder andere drempels aangebracht in de weg zodat het verkeer snelheid moet minderen. Hiermee wordt de verkeerssituatie rondom het nieuwe OV-knooppunt verbeterd.  Het kruispunt is sinds december 2018 een nieuw OV-knooppunt waar reizigers een overstap moeten maken. Op dit moment wordt de verkeerssituatie als onveilig ervaren. 

De maatregelen zijn erop gericht, de situatie op korte termijn te verbeteren. Daarnaast onderzoekt de provincie Zuid-Holland het huidige gebruik van het OV-knooppunt. Op basis van deze onderzoeken wordt voor de lange termijn, in samenwerking met andere de wegbeheerders, gemeenten en het RODAV, een inrichtingsvoorstel opgesteld dat aansluit bij de wensen van alle partijen en toekomstvast is.

Meer informatie
Met vragen over de werkzaamheden kunnen weggebruikers contact opnemen met aannemer Mourik. Dat kan per e-mail via mga@mourik.com. Bellen kan via telefoonnummer 06-12086038 (tevens voor het melden van calamiteiten).

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten