Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
Foto: aangeleverd

Kamerleden D66 brengen bezoek aan Vijfheerenlanden

  •   keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • Afgelopen weekend heeft een delegatie van Eerste en Tweede Kamerleden en kandidaat-leden voor de Provinciale Staten van D66 een bezoek gebracht aan de Vijfheerenlanden. Waaronder lijsttrekker Marc de Droog die geboren en getogen is in Leerdam. 

De dag begon met een rit door de voormalige gemeente Zederik. Hierbij werd vooral gelet op het agrarische karakter en de kleine kernen die de Vijfheerenlanden rijk is. De eerste stop was in Meerkerk. Eerste Kamerlid Alexander Rinnooy Kan was erg onder de indruk: "De mooie kleine dorpen en de historie van de Vijfheerenlanden zijn een unieke toevoeging aan de provincie Utrecht."

Hierna verplaatste het gezelschap zich naar Leerdam, alwaar een bezoek aan de glasblazerij en het centrum werd gebracht. Lijsttrekker Marc de Droog sloot hier wederom aan. Hij reisde niet mee met de groep, maar pakte 's ochtends de bus van Utrecht naar Meerkerk en daarna naar Leerdam. Dit om te ervaren hoe de verbindingen van het openbaar vervoer zijn. "We wisten al dat de busverbindingen niet ideaal waren, maar ik vind het belangrijk om dit zelf te ervaren en met de reizigers en chauffeurs op deze routes te spreken over waar en wat er beter kan."

De dag eindigde in Vianen met een bezoek aan de Lijnbaan en de Voorstraat. In Vianen kwamen drie thema's aan bod. Het belang van meer betaalbare woningen, opwekking van duurzame energie en het belang van goede en veilige fietsverbindingen. Hier kwam uiteraard ook de fietsveiligheid van de Jan Blankenbrug over de A2 ter sprake. Tweede Kamerlid Rens Raemakers: "Ik ben zeer onder de indruk van de Vijfheerenlanden en de lokale afdeling van D66. Het is goed dat door hun inzet het belang van een veilige fietsverbinding weer onder de aandacht is gebracht."
 

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten