Foto: Peter Stam
update

NL Alert: Tankwagen in Alblasserdam spuit gasachtige stof

  •   5493 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Vanuit een tankwagen op het industrieterrein in Alblasserdam lekt zaterdagochtend vanaf ongeveer half acht een gasachtige stof.

Vanuit de hele regio komen meldingen hierover binnen. De rubber- of gasachtige stank wordt zelfs waargenomen tot in Nijkerk. Vanwege de hitte bij de tankwagen, is de brandweer momenteel aan het koelen.

De brandweer waarschuwt dat het incident waarschijnlijk lange tijd gaat duren. De hulpverlening is al snel na de melding opgeschaald naar GRIP 1. Het zou om de stof petrolatum gaan vanuit een container op een tankwagen bij OTT Tanktransport aan de Edisonweg in Alblasserdam. Geprobeerd wordt om de stof uit de tankwagen te halen.

De hulpdiensten hebben een NL Alert doen uitgaan. Er wordt gewaarschuwd voor de stof en geadviseerd wordt om ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten. Bij vv Alblasserdam zijn de kinderen van de voetbalvelden gehaald en het advies gegeven om het sportpark te verlaten.

Vanwege de windrichting is de stank vooral waarneembaar ten noordoosten van het incident. Er wordt een opvanglocatie geopend bij cultureel centrum Landvast voor diegenen die in verband met de stankoverlast niet in hun huis kunnen blijven.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }