• Gerdien Bikker.
• Gerdien Bikker.

Gerdien Bikker op CDA-kieslijst Provinciale Staten

Algemeen 880 keer gelezen

LEXMOND • Gerdien Bikker uit Lexmond staat op plek nummer 6 van de kandidatenlijst voor de Provinciale Staten Utrecht. De verkiezingen voor de provincie zijn op 20 maart 2019.

Gerdien is in het dagelijks leven werkzaam als adviseur, bestuurder en toezichthouder in het onderwijs. Door dichtbij de inwoners te staan en een luisterend oor te bieden voor betrokkenen wil zij gaan voor leefbaarheid, bereikbaarheid, veiligheid, duurzaamheid en onderwijs.

Gerdien: "Graag wil ik de belangen van de inwoners van Vijfheerenlanden en andere plattelandsgemeenten verbinden aan de provinciale agenda. Daartoe zal ik in de Provinciale Staten aandacht vragen voor de basisvoorzieningen in de dorpen en steden in het landelijk gebied, zoals scholen, winkels, medische voorzieningen, sport, kunst en cultuur, ouderenzorg, woningbouw op maat en goede bereikbaarheid."

"Veiligheid in het verkeer heeft voor het CDA hoge prioriteit", vervolgt Gerdien Bikker. "Ik ben gemotiveerd om me in te zetten voor meer verkeersveiligheid, goede fietsroutes voor schoolgaande jeugd en recreatieve doeleinden. Daarnaast vind ik het belangrijk dat de provincie op een realistische manier toewerkt naar duurzaamheid, zodat onze groene omgeving bewaard blijft voor toekomstige generaties. Daar hoort ook ruimte bij voor toekomstbestendige landbouw."

Verder wil ze graag aandacht voor het behoud van scholen en ruimte voor innovatieve onderwijsvoorzieningen die aansluiten op de vraag in de regionale arbeidsmarkt.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden