• Een impressie van hoe het Noorderhuis eruit zal komen te zien.
• Een impressie van hoe het Noorderhuis eruit zal komen te zien.

Nieuw MFC het Noorderhuis krijgt brede steun

Algemeen 923 keer gelezen

NOORDELOOS • Dankzij brede steun van de gemeente, Stichting Dorpshuis Noordeloos en diverse fondsen en organisaties kan multifunctioneel centrum het Noorderhuis te Noordeloos begin maart 2019 officieel haar deuren openen.

Het Noorderhuis biedt onderdak aan tal van functies en activiteiten gericht op de leefbaarheid en levendigheid van het dorp Noordeloos. In het Noorderhuis bevinden zich onder andere een basisschool, peuterspeelzaal, kinderopvang, buitenschoolse opvang, sportzaal, vergaderruimte, afscheidsruimte, muziekzaal, bibliotheek en dorpskamer. Door de bundeling van al deze voorzieningen voor inwoners van 0 tot 100 jaar onder één dak wordt de sociale cohesie binnen de gemeenschap verder versterkt en geborgd.

In de financieringsafspraken rond de bouw van het Noorderhuis vanuit de (inmiddels voormalige) gemeente Giessenlanden is de verplichting opgenomen dat de Stichting Dorpshuis Noordeloos zelf ook een deel van het benodigde geld voor inrichting en aankleding van het Noorderhuis bij elkaar zou brengen.

Positieve reacties
De Stichting Dorpshuis Noordeloos heeft om die reden afgelopen jaar een beroep gedaan op diverse landelijke en regionale ondersteuningsfondsen. De stichting is blij en dankbaar te kunnen melden dat een fors aantal fondsen hierop positief heeft gereageerd, zodat inmiddels aan de met de gemeente gemaakte afspraak kan worden voldaan.

Het Oranje Fonds en het VSBfonds ondersteunen het Noorderhuis met giften van respectievelijk 40.000 en 30.000 euro. Ook het Kansfonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds hebben hun concrete steun toegezegd. Vanuit de regio kan het Noorderhuis rekenen op donaties vanuit het Rabobank Coöperatiefonds, het Rivierenlandfonds en de A.A. de Haan Stichting. Tot slot hebben ook vanuit het dorp Noordeloos zelf diverse organisaties een flinke duit in het zakje gedaan.

De Stichting Dorpshuis Noordeloos wil al deze donateurs hartelijk danken en ziet de brede steun als een onderstreping van het uiteindelijke doel van het Noorderhuis: de leefbaarheid, levendigheid en saamhorigheid binnen de plaatselijke gemeenschap versterken en borgen.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden