Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
Foto: Bert Bons

Bijna zestig mensen en 13.000 euro bij nieuwjaarsduik in Lekkerland

  •   1645 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • De nieuwjaarsduik in Nieuw-Lekkerland is dinsdag 1 januari 2019 boven verwachting goed geslaagd. Er deden 57 mensen mee en de opbrengst voor de actie voor Nicaragua bedroeg 13.000 euro.

Initiatiefneemster Lieke Stam (13) en haar vader Arie zijn er beduusd van. "Dit hadden we nooit verwacht, echt heel bijzonder!"

Lieke begon met haar dagelijkse zwemmomenten in de Lek nadat haar vader haar ruim vier maanden geleden uitdaagde om dat tot de jaarwisseling te doen. Er werd een goed doel aan gekoppeld: veilige huisjes voor tienermeiden in Nicaragua die daar gebouw worden door de Stichting 'Actie voor Nicaragua'.

Kees de Mik van de stichting was dinsdagmiddag bij de eerste georganiseerde nieuwjaarsduik van Nieuw-Lekkerland en zag tot zijn genoegen dat er geweldige animo was voor de spontaan begonnen actie van Lieke en haar vader. Iedereen die mee wilde zwemmen, moest minimaal 25 euro inleggen. Ze trotseerden de kou en doken in het water, dat niet warmer was dan vier graden Celsius.

De Mik had op een opbrengst gehoopt van hooguit de helft van het bedrag dat nu bij elkaar gekomen is. "We gaan dit nog evalueren, maar het zou zomaar kunnen dat vandaag een nieuwe traditie geboren is", vertelt hij na afloop van het vlekkeloos verlopen evenement langs de Lekdijk van Nieuw-Lekkerland, dat behalve de zwemmers bijgewoond werd door vele tientallen belangstellenden.

"Ik ben onwijs trots op m'n dochter", vertelde vader Arie lachend voor de camera van SBS6, dat 's avonds in Hart van Nederland een item wijdt aan de Nieuw-Lekkerlandse nieuwjaarsduik.

Lieke heeft in totaal 136 keer in de Lek gezwommen. Dinsdag mocht ze als eerste de Lek inrennen. Kees de Mik van de stichting had haar vlak daarvoor bedankt door vrijkaartjes te geven van zwembad De Lockhorst in Sliedrecht. "Samen met vriendinnen mag je dan een keer in warm water zwemmen", grapte hij.

De actie van Lieke loopt nog door. Wie wil sponsoren, kan een geldbedrag overmaken op rekeningnummer: IBAN NL40 RABO 0175208204 (onder vermelding van 'zwemmen voor Nicaragua').

Voor meer informatie: info@actievoornicaragua.nl. Er is ook een website: www.actievoornicaragua.nl.
 

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier

HET KONTAKT OP FACEBOOK }