Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard

Protest inwoners Zederik in Nieuwjaarsnacht tegen overgang naar Vijfheerenlanden

  •   keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • Met een ludieke actie protesteerden inwoners van Zederik tijdens de viering van oud en nieuw tegen de overgang van Zederik naar de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden.


Ze voorzagen de plaatsnaamborden van diverse dorpen van nieuwe borden, met daarop de tekst: Hogeheerenlanden, Prov. Zuid-Holland. Op de site hogeheerenlanden.nl geven de initiatiefnemers een toelichting op hun actie:

'Héél lang geleden......was er eens een snood plan om kleine gemeentes te gaan hernoemen Ameide, Meerkerk en Nieuwland. De burgers waren daar fel op tegen. Maar het plan was van hogerhand al lang beslist en protest van de burgers was zinloos. Diep in de nacht zijn toen dappere mannen in de barre koude op oudejaarsnacht aan de slag gegaan als een stil protest.'

'Exact ditzelfde nieuwjaarsnacht sprookje heeft zich herhaald op de nacht van 31 december 2018 - 1 januari 2019, uit stil protest tegen de herindeling van gemeentes.'

Geurt Mouthaan
Redacteur/fotograaf van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl. Tevens betrokken bij Het Kontakt Media (Special Products).
Volg @GeurtMouthaan op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier